Borbely: Mandatele europarlamentarilor UDMR ar putea asigura o majoritate de dreapta în Parlamentul European

Deputatul Laszlo Borbely, vicepreşedinte politic al UDMR, a declarat luni la RFI că mandatele de europarlamentar pe care Uniunea speră să le obţină după scrutinul din 25 mai ar putea fi importante pentru asigurarea unei majorităţi a dreptei în Parlamentul European, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 09:36
Borbely: Mandatele europarlamentarilor UDMR ar putea asigura o majoritate de dreapta în Parlamentul European

‘Va fi o bătălie şi acolo între dreapta şi stânga. Şi se pare că după ultimele sondaje de opinie, cam şapte-opt mandate sunt diferenţă între stânga şi dreapta, noi facem parte din partidele de dreapta şi atunci s-ar putea să depindă o majoritate de câteva voturi. Deci vor fi importante şi acele două-trei mandate într-o anumită situaţie, nemaivorbind de alte mandate care sunt apropiate de noi, care vin din această parte a Europei, din partea României sau altor state, care pot gândi împreună o strategie în cadrul UE’, a afirmat Laszlo Borbely.

Despre argumentele cu care UDMR va încerca să-şi aducă electoratul la vot pentru alegerile din 25 mai, Borbely crede că formaţiunea pe care o reprezintă trebuie să-şi continue acţiunile în ideea de a sensibiliza Parlamentul European şi Uniunea Europeană cu privire la situaţia celor circa 100 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în minoritate în momentul de faţă în UE.

‘Ceea ce am spus până acum, şi am prezentat în deschiderea campaniei electorale la Odorhei, sâmbătă, în primul rând am spus că şi datorită acestei experienţe pe care am avut-o cu această iniţiativă cetăţenească, respinsă din păcate de Uniunea Europeană şi noi am reuşit atunci să avem o solidaritate din partea a 93 de comunităţi minoritare din Uniunea Europeană. Va trebui să continuăm această solidaritate şi să explicăm Parlamentului European şi Uniunii Europene că atunci când se ocupă de legi pentru o curbură a castravetelui, de exemplu, este important să se ocupe şi de cele circa 100 de milioane de minorităţi (persoane – n.red.), care trăiesc în minoritate în momentul de faţă în Uniunea Europeană’, a susţinut deputatul UDMR.