Borbely: Nu am dubii că Parlamentul va lua act de decizia CCR de invalidare

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat pentru Agerpres că luni va participa la sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale a României (CCR) privind invalidarea referendumului din 29 iulie şi că este sigur că se va lua act de decizia CCR.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 08:44
Borbely: Nu am dubii că Parlamentul va lua act de decizia CCR de invalidare

‘Evident că mă voi prezenta şi voi fi luni la Bucureşti. Şi este normal să se termine această procedură, cât mai curând, şi nu am nici un fel de dubiu că luni vom lua act de decizia Curţii Constituţionale a României. Eu sunt sigur că luni vom rezolva această problemă’, a arătat Borbely.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii UDMR să participe la şedinţa extraordinară a Parlamentului, dată fiind perioada de vacanţă parlamentară.

‘Sper că vor veni pentru că ştiţi foarte bine că este o perioadă de vacanţă parlamentară’, precizat Laszlo Borbely.

Parlamentul se reuneşte luni, la ora 15,00, în sesiune extraordinară, pentru citirea hotărârii CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie.

Liberalii vor încerca luni, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca întoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis, scriu jurnaliştii de la „Gândul”. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu a exclus posibilitatea ca plenul să dezbată decizia CCR de invalidare a referendumului.