Borbely nu are emoţii în privinţa începerii urmăririi penale: Îşi vor da seama că sunt nevinovat

Fostul ministru al Mediului, Borbely Laszlo, este optimist în privinţa faptului că membrii Camerei Deputaţilor nu vor da aviz favorabil începerii urmăririi penale pe numele său. Borbely este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 07:22
Borbely nu are emoţii în privinţa începerii urmăririi penale: Îşi vor da seama că sunt nevinovat

Cu sabia deasupra capului după ce numele său a apărut într-un dosar privind fapte de corupţie, Laszlo Borbely este totuşi optimist în privinţa cererii de începere a urmăririi penale formulate pe numele său.

Fostul ministru al mediului este convins că deputaţii vor realiza că el este nevinovat şi speră ca decizia să se ia totuşi „cât de curând”.

„Nu este vorba de ridicarea imunităţii parlamentare. Conform Constituţiei şi legilor în vigoare, în cazul în care se cere începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, atunci Parlamentul decide. Eu nu am cerut altceva colegilor din comisie (Comisia Juridică, n.r.) – şi eu zic că e bine că s-a trimis înapoi la comisii, pentru că colegii din Comisia Juridică trebuie să citească acest dosar. Sunt convins că îşi vor da seama că sunt nevinovat şi că dosarul nu îndeplineşte condiţiile pentru începerea urmăriri penale şi atât Comisia, cât şi plenul Parlamentului trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză”, a spus Borbely. „Aş vrea să se decidă cât de curând, nu vreau să tărăgănez decizia”, a adăugat fostul ministru.

Camera Deputaţilor ar putea să dezbată săptămâna viitoare cererea de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, dacă Comisia juridică finalizează raportul suplimentar cerut de Camera Deputaţilor săptămâna trecută. Dosarul a fost întors la Comisia Juridică la iniţiativa liderului grupului UDMR, Mate Andras Levente, care a argumentat că în momentul primei decizii parlamentarii PSD erau în grevă, iar decizia a fost luată cu numai şapte membri ai Comisiei.

Cererea de avizare a începerii urmării penale contra lui Borbely Laszlo a fost luată după ce DNA l-a găsit implicat în două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.