Borbely, UDMR: Nu facem alianţe până la alegerile din toamnă

Partidele au început pregătirile pentru alegerile din toamnă.UDMR va înfrunta singură acest test al electoratului, a declarat, în direct, la România TV, Laszlo Borbely, vicepreşedintele formaţiunii politice. Alianţele se fac după scrutin, a adăugat el.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 20:28
Borbely, UDMR: Nu facem alianţe până la alegerile din toamnă

„Ne pregătim de alegeri. Ne vom lipi de populaţia maghiară pe care o chemăm la vot, provocarea noastră e să înţeleagă cât de importantă e prezenţa noastră parlamentară. Până la alegeri nu facem niciun fel de alianţă cu nimeni. Nici cu PDL, nici cu USL. Abia după alegeri tragi linie după alegeri şi atunci începi să discuţi unele variante”, a afirmat Laszlo Borbely pentru România TV.

Scandalul referendumului a schimbat situaţia politică în România, este de părere Borbely.

„Este o situaţie nouă şi toată lumea trebuie să înţeleagă două lucruri. Din punct de vedere juridic referendumul este invalid. Politic, preşedintele îşi dă seamă că a primit un vot împotrivă a celor care au venit la vot, chiart dacă scădem. Stă în inţelepciunea preşedintelui, partidelor politice, ca în această situaţie, să găsească un modus vivendi (un mod de viaţă, trad.) până la alegeri”, a completat vicepreşedintele UDMR.