Borbely: UDMR NU va încheia alianţe preelectorale

Laszlo Borbely, afirmă că alegerile generale vor fi "foarte dificile", precizând că formaţiunea nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală şi că el intenţionează să candideze din nou, însă într-un alt colegiu.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 14:39
Borbely: UDMR NU va încheia alianţe preelectorale

Borbely a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Uniunea „are un dialog” cu celelalte partide, însă nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală.

„În ceea ce priveşte atitudinea UDMR – că am văzut că apar în presă tot felul de speculaţii sau încercări de a ne atrage atenţia într-o parte sau alta – vreau să vă spun foarte clar: UDMR, în momentul de faţă, nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală, cu nimeni”, a spus Laszlo Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a afirmat că toată lumea ar trebui să înţeleagă că UDMR, nefiind un partid politic, ci o organizaţie a unei minorităţi naţionale, are un dialog inclusiv cu reprezentanţii actualei puteri.

„Dar aceasta nu înseamnă că noi încheiem vreo alianţă preelectorală. Suntem într-o familie politică, ştiţi foarte bine, de dreapta – şi nu de azi, de ieri, ci din 1993, numai PNŢCD şi noi am fost în această familie politică europeană de la începutul anilor ’90. Şi nu ne-am schimbat nici blana, nici năravul. Deci am rămas acolo unde suntem şi acum. Organizăm, spre exemplu, cu PDL congresul PPE din octombrie de la Bucureşti, nu există niciun fel de semn de întrebare”, a spus el.

Borbely a apreciat că alegerile generale vor fi „foarte dificile” şi este necesar ca Uniunea „să aibă în spate” alegătorii.

„Deci noi, în momentul de faţă, ne pregătim de alegeri, vor fi alegeri foarte dificile şi noi trebuie, aşa cum am demonstrat la alegerile din vară (locale – n.r.) să-i avem pe alegătorii noştri în spatele nostru, cu noi, ca să ne voteze”, a spus acesta.

Laszlo Borbely, care este deputat ales în colegiul Târgu Mureş, a precizat că intenţionează să candideze din nou.