Borbely: UDMR optează pentru mărirea salariilor şi a pensiilor

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, afirmă că, "probabil", mărirea salariilor şi a pensiilor şi reducerea CAS "nu se pot face împreună", astfel că Uniunea optează "pentru mărirea salariilor şi pensiilor, deşi reducerea CAS e o măsură benefică".

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 18:21
Borbely: UDMR optează pentru mărirea salariilor şi a pensiilor

Borbely Laszlo a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, care este versiunea UDMR privind reîntregirea salariilor şi reducerea CAS.

„Eu m-am bucurat foarte mult când versiunea UDMR a fost preluată şi de alţii, inclusiv de preşedinte. Şi le mulţumesc tuturor care au înţeles de ce am insistat când am finalizat programul de guvernare. Noi am cerut, ca să fie foarte clar, şi colegii de coaliţie au acceptat să trecem în programul de guvernare că se vor mări salariile, evident cu acea menţiune – în funcţie de rezultatele din primul trimestru”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Borbely a spus că premierul îndeosebi a pus problema reducerii CAS, dar pe marginea acestui subiect se poate discuta abia după ce se termină primul trimestru.

„Tragem linie, vedem care sunt rezultatele economice, care sunt veniturile la buget, ce ne putem permite. Ce pot spune sigur, din punctul de vedere al UDMR, noi vom fi foarte fermi în continuare: trebuie să mărim salariile şi pensiile în acest an”, a spus Borbely.

El a declarat că este destul de dificil ca mărirea de salarii şi pensii să poată fi făcută împreună cu reducerea CAS.

„Punctul meu de vedere şi al UDMR este că, probabil, cele două nu se pot face împreună. Noi optăm pentru mărirea salariilor şi a pensiilor, deşi reducerea CAS e o măsură benefică, pe care o discutăm de doi ani. Ar putea fi făcută numai dacă am avea rezultate şi venituri foarte bune, dar deocamdată se pare că va fi o creştere, dar nu spectaculoasă, pentru primul trimestru”, a conchis el.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni, unul dintre subiectele de discuţie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar şi posibilitatea de reducere a CAS, au declarat surse guvernamentale.

„Preşedintele şi premierul s-au întâlnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discuţie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat însă şi dacă este posibilă o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, împreună cu această recuperare salarială”, au arătat sursele citate.