Cristi Borcea, favorizat în închisoare. Ce riscă după ancheta de la Penitenciarul Jilava

Cristi Borcea ar putea ajunge în faţa procurorilor DNA după raportul devastator ANP, întocmit în urma verificărilor de la Penitenciarul Jilava.

09 oct. 2018, 07:26
Cristi Borcea, favorizat în închisoare. Ce riscă după ancheta de la Penitenciarul Jilava

Cristi Borcea a fost favorizat în spatele gratiilor, iar într-un singur an a primit 11 permisii, suțin surse din anchetă. În plus, atunci când era în permsie, Cristi Borcea apărea ca pontat la activitățile din penitenciar. Raportul a ajuns pe masa ministrului Justiției și va fi analiyat. Nu este exclus ca fostul șef al lui Dinamo să ajungă din nou în fața procurorilor.

Cristi Borcea are INTERZIS! Lovitură TERIBILĂ primită din partea unui VECHI PRIETEN

Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că deţinutul Cristi Borcea nu avea drept să primească permisii de ieşire din închisoare, din cauză că era deja inculpat în alte dosare penale şi există o interdicţie legală în acest sens.

Conform evidențelor, deținutul Cristi Borcea a acumulat în cei patru ani executați 2.378 de credite, cam cât ar fi putut acumula 300 de deținuți la un loc. Pe baza acestor credite a beneficiat de 20 de recompense cu suplimentarea drepturilor la pachet și vizită și 17 permisiuni de ieșire din penitenciar (dintre care 10 în ultimele 12 luni calendaristice). Niciun deținut din sistemul penitenciar nu a beneficiat de un asemenea număr de recompense, arată FSANP.

Acum, se pare că fostul boss de la Dinamo ar fi obținut chiar 11 permisi, și nu 10, așa cum susținea FSANP.