Borcea: Transferurile pe care le-am făcut au adus profitabilitate de 1.800 la sută, clubului

Inculpaţii din Dosarul Transferurilor s-au prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă recursul împotriva condamnării dictate împotriva lor de Curtea de Apel. Fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea a declarat la audieri că transferurile pe care le-a făcut în perioada în care s-a aflat la conducerea clubului au avut o profitabilitate de peste 1.800 la sută şi că prin aceste transferuri a ajutat foarte mult bugetul acestuia.

09 mai 2013, 09:53
Borcea: Transferurile pe care le-am făcut au adus profitabilitate de 1.800 la sută, clubului

Cristi Borcea s-a aflat joi printre cei audiaţi în Dosarul Transferurilor din fotbal şi a vorbit în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre transferurile lui Cosmin Contra, Paul Codrea, Nicolae Mitea, Dan Alexa, Bogdan Mara şi Adrian Mihalcea.

În legătură cu transferul lui Cosmin Contra de la Dinamo la Deportivo Alaves, Borcea a explicat diferenţa de bani dintre valoarea contractului şi suma pe care a încasat-o clubul Dinamo.

Contractul cu Alaves, respectiv 1.812.000 dolari, era dublat de o convenţie între Dinamo, jucător, impresar şi Alaves, astfel încât diferenţa de peste 800.000 de dolari pe care o încasa clubul să-i revină jucătorului. Diferenţa nu a primit-o niciodată însă de la Alaves, deoarece Contra s-a transferat ulterior la AC Milan. Pe vremea aceea legislaţia nu prevedea plata de taxe şi impozite pentru acest tip de contracte„, a declarat Cristi Borcea, citat de Agerpres.

Potrivit gsp.ro, Borcea a vorbit şi despre transferul lui Adrian Mihalcea: „L-am luat cu 10 mii de dolari, l-am dat cu 1 milion. După un an şi jumătate, s-a întors gratis şi l-am dat apoi pe 250.000. Toate transferurile efectuate au adus profitabilitate de 1.800 la sută clubului!

La termenul de joi au mai fost audiaţi Mihai Stoica, fostul director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, şi Gheorghe Neţoiu, fost vicepreşedinte şi acţionar al clubului Dinamo.

Aceştia au vorbit despre transferul mai multor jucători, declarându-se nevinovaţi în legătură cu acuzaţiile formulate la adresa lor.

Pe 12 noiembrie 2012 Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid, George Copos, la trei de închisoare cu suspendare pe fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, şi la patru ani de închisoare cu suspendare pe fostul director al clubului Oţelul Galaţi Mihai Stoica.

De asemenea, au mai fost condamnaţi la şapte ani de închisoare cu executare fostul acţionar al lui Dinamo Cristian Borcea şi impresarul Victor Becali.

Fostul impresar Ion Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, fostul angajat al firmei „Becali Sport” Gică Popescu – la trei ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primindu-o şi fostul vicepreşedinte al Dinamo Gheorghe Neţoiu.