Bordeluri celebre din Bucureştiul anilor ’30: Fetele lucrau în lux şi erau înregistrate la poliţie

Fetiţele dulci din Bucureşti vorbeau limbi străine, iar ca să se bucure de compania lor, bărbaţii se abonau la serviciile lor. Aşa pot fi descrise, pe scurt, prostituatele anilor '30. La acea vreme, cea mai veche meserie din lume se practica la un nivel diferit de cel din zilele noastre. Fetele lucrau în lux, erau înregistrate la poliţie şi făceau periodic controale medicale.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 09:19
Bordeluri celebre din Bucureştiul anilor ’30: Fetele lucrau în lux şi erau înregistrate la poliţie

Istoricul Adrian Majuru a povestit pentru jurnaliştii de la Adevărul, că în anii ’30, Bucureştiul era plin de bordeluri. Fiecare sector al Capitalei avea în perioada interbelică, cinci-şase asemenea localuri.

Prostituatele mai stilate îşi făceau meseria în stabilimentele de lux de pe bulevardele Elisabeta sau Ferdinand, la Crucea de Piatră ori în propriile apartamente. Multe dintre ele îşi căutau clienţi prin hoteluri, magazine sau teatre.

Bordelurile funcţionau legal, dar în zonele mărginaşe existau şi stabilimente clandestine.

Istoricul Adrian Majuru povesteşte că femeile care practicau această meserie, cel mai adesea aveau câte o poreclă, dar şi un protector. Cele mai multe dintre ele erau trimise la şcoli în străinătate, aveau cultură generală şi ştiau să vorbească mai multe limbi străine. Celebra damă de companie, Miţa Biciclista, era o domnişoară de pension.

Tarifele pentru o noapte de plăcere puteau ajunge până la jumătate din salariul unui muncitor specializat. Totodată, clienţii fideli îşi puteau achiziţiona abonamente pentru câte 10 vizite.

Legendele urbane spun că şi regele Carol al II-lea ar fi avut poveşti de iubire cu prostituate.