Bordelurile din Amsterdam s-au redeschis cu două luni mai devreme. Noi reguli în Cartierul Roşu, sunt interzise săruturile

Cartierul Roșu din Amsterdam s-a redeschis după mai bine de trei luni, însă fetele și clienții trebuie să respecte noi reguli pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.

02 iul. 2020, 08:57
Bordelurile din Amsterdam s-au redeschis cu două luni mai devreme. Noi reguli în Cartierul Roşu, sunt interzise săruturile

Olanda plănuise să mențină închise bordelurile până în luna septembrie, însă în urma scăderii numărului de noi cazuri guvernul a decis redeschiderea lor mai devreme.

Lucrătoarele sexuale trebuie, însă, să verifice dacă clienții lor suferă de simptome ale COVID-19 dar și să ia măsuri de prevenție, precum dezinfectarea mâinilor și renunțarea la săruturi sau alt tip de contact „față-la-față”, acestea din urmă fiind interzise conform noilor reguli. Toate obiectele atinse de clienți trebuie, de asemenea, dezinfectate.

Citeşte şi Restricţii pentru turişti, la Amsterdam. Cazarea în centrul vechi va fi interzisă, de la 1 iulie

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000, iar lucrătorii sexuali trebuie să se înregistreze la camera de comerț și să plătească taxe pentru activitatea lor. În jur de 7000 de persoane lucrează în acest domeniu, în Amsterdam, conform datelor oficiale.

Cartierul Roșu atrage anual milioane de vizitatori la spectacole de dans erotic, în cluburi și bordeluri.