Restricţii pentru turişti, la Amsterdam. Cazarea în centrul vechi va fi interzisă, de la 1 iulie

Amsterdamul a anunțat joi că va interzice închirierea de spații de cazare pentru vacanțe, inclusiv prin intermediul plataformei Airbnb, în trei zone care formează centrul vechi al orașului, de la 1 iulie.

26 iun. 2020, 14:42
Restricţii pentru turişti, la Amsterdam. Cazarea în centrul vechi va fi interzisă, de la 1 iulie

În alte cartiere din capitala olandeză, închirierea de spații de cazare pentru vacanțe vor fi permise numai cu aprobare specială și numai pentru până la 30 de zile pe an, unor grupuri de până la patru persoane. Criticii s-au plâns demult că închirierile turistice de tipul celor care au loc prin intermediul Airbnb afectează centrele istorice din unele dintre cele mai iubite orașe din Europa, de la Edinburgh la Barcelona.

Citeşte şi Adio Cartierul Roşu din Amsterdam. Lucrătoarele sexuale, mutate într-un hotel din afara oraşului

Consilierul pentru locuințe al capitalei olandeze, Laurens Ivens, a afirmat într-un comunicat că aproximativ 75% din cei 780 de locuitori și organizații care și-au exprimat punctele de vedere în această problemă au fost în favoarea măsurii. Porivit primăriei, una din 17 clădiri din Amsterdam figurează pe platformele de închirieri online. Consiliul orașului Amsterdam, de orientare de stânga, s-a exprimat public pentru reducerea turismului de masă și a deranjului provocat de turiști în centrul vechi.

Cartierele unde Airbnb va fi interzisă includ districtul cu lumini roșii, vechi de 500 de ani, și majoritatea zonei din interiorul inelului de canale, care este protejată de UNESCO.