Borg, băutura alcoolică extrem de periculoasă care a devenit virală pe Tik Tok. Din ce e făcută și care sunt efectele sale

Mai mulți studenți au ajuns la spital după ce au consumat Borg, o băutură alcoolică populară pe Tik Tok, care poate avea efecte dăunătoare.

10 mart. 2023, 16:47
Borg, băutura alcoolică extrem de periculoasă care a devenit virală pe Tik Tok. Din ce e făcută și care sunt efectele sale
Borg, băutura care face victime pe Tik Tok

Borg este o băutură alcoolică făcută în casă care a devenit populară pe Tik Tok, fiind recomandată ca fiind sănătoasă.

În SUA, licoarea a devenit virală, iar numele Borg este un acronim pentru blackout rage gallon, fiind redenumită băutura blackout. Zeci de persoane postează videoclipuri cu rețeta cocktailului, acesta fiind bazat pe alcool, electroliți și arome. 28 de studenți de la Universitatea din Massachusetts au ajuns la spital după ce au consumat băutura Borg, iar din această cauză unitatea de învățământ a decis să tragă un semnal de alarmă.

@timthetankofficial How To Make BORG (Black Out Rage Gallon) #fyp #borges #mio #vodka #lifehack #drink #college #party ♬ original sound – timthetankofficial

Citește și: Băuturile ”fără gheață” au sau nu mai mult alcool? Un barman vine cu explicații

Studenții au fost văzuți în timp ce cărau bidoane pline cu diverse ingrediente pe care tutorialele de pe internet le indică. Cu toții au fost internați la spital din cauza intoxicației alcoolice, dar niciunul dintre ei nu avea pusă în pericol viața.

Consumul acestei băuturi duce la riscul de deshidratare, deoarece poate da iluzia de a simți din ce în ce mai puțin de a bea apă, chiar dacă conține o cantitate semnificativă de alcool.

Citește și: STUDIU: Consumul moderat de alcool îți poate prelungi viața. Cele se întâmplă în corpul tău dacă consumi un pahar sau două pe zi

Directorul Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, George F. Koob, a explicat că această senzație este dată de ingrediente.

„Aromele și chiar cofeina pot masca unele dintre efectele alcoolului și astfel nu-ți dau seama ce mult ai băut”, a declarat acesta.

Pe Tik Tok Borg este prezentată ca o băutură alcoolică sănătoasă, însă Koob spune că „până la urmă, nu contează cum îl iei, te vei intoxica și alcoolul își va face în continuare efectele”.