Primul deces cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie. Boris Johnson: „Din păcate, avem cel puţin un pacient decedat”

Cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a COVID-19 a murit, a anunţat luni premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

13 dec. 2021, 13:54
Primul deces cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie. Boris Johnson: „Din păcate, avem cel puţin un pacient decedat”

Vorbind în timpul unei vizite la o clinică de vaccinare de lângă Paddington, din vestul Londrei, Boris Johnson a spus: „Din păcate, Omicron produce spitalizări și, din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient a murit din cauza Omicron„.

„Deci cred că ideea asta, că ar fi vorba de o versiune oarecum mai blândă a virusului, ar trebui să o lăsăm deoparte, și să ne axăm doar pe ritmul cu care se răspândeşre”, a mai afirmat el, potrivit Sky News.

Citeşte şi Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă Covid, din cauza variantei Omicron. Boris Johnson: „E clar că două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru protecţie”

Anunţul premierului vine după ce secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, declarase anterior că „aproximativ 10” persoane sunt în prezent spitalizate în Marea Britanie cu noua variantă Omicron. Ministrul britanic al Sănătăţii a mai spus că varianta Omicron a coronavirusului se răspândește într-un „ritm fenomenal”, iar populația ar trebui să primească booster-ul, deoarece persoanele care s-au vaccinat de două ori sunt vulnerabile.

Citeşte şi: Noi detalii despre varianta Omicron a coronavirusului. Doza booster cu un vaccin ARN mesager creşte eficienţa la peste 70%

Sajid Javid a mai afirmat că Omicron se află probabil la originea a aproximativ 40% din infecțiile din Londra și că, dacă guvernul nu acționează, atunci serviciile de sănătate ar putea fi copleșite.