Boris Johnson, discurs „woke”: „Dacă Putin ar fi fost femeie, nu ar fi invadat Ucraina în acest război macho”

Premierul britanic Boris Johnson consideră că, dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost femeie, nu ar fi declanşat acest război "nebun, macho" în Ucraina.

29 iun. 2022, 20:06
Boris Johnson, discurs „woke”: „Dacă Putin ar fi fost femeie, nu ar fi invadat Ucraina în acest război macho”

În acelaşi timp, Boris Johnson a constatat că, în timp ce liderii G7 (Grupul celor mai puternice şapte economii ale lumii) vor cu „disperare” ca războiul din Ucraina să se termine, nu există pe moment o „posibilă înţelegere”.

Exprimându-se după summitul G7, care s-a încheiat marţi în Bavaria, Boris Johnson a declarat pentru postul de televiziune german ZDF: „Dacă Putin ar fi fost femeie, ceea ce, evident, nu este, însă dacă ar fi fost, chiar nu cred că ar fi început un război nebun, macho – invazia şi violenţa în modul în care a făcut-o”.

„Dacă vreţi un exemplu de masculinitate toxică, asta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus Johnson, adăugând că „aveţi nevoie de mult mai multe femei în funcţii de conducere”.

Totodată, premierul britanic a spus că reuniunea la vârf a G7 a fost „incredibilă” întrucât liderii celor şapte puteri „s-au apropiat din ce în ce mai mult”.

Citeşte şi: Kievul salută „poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia, după ce Stoltenberg a calificat acţiunile Kremlinului ca „o ameninţare directă”

„Logica este că da, desigur, toţi vor ca războiul să se termine, vor cu disperare ca războiul să se încheie, dar nu există o posibilă înţelegere. Putin nu face o ofertă de acord, (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski nu poate face o ofertă de acord”, constată Johnson.

Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului şi a obţine pentru Zelenski „cea mai bună poziţie posibilă de a negocia când şi dacă se va ajunge la discuţii în cele din urmă”, a spus prim-ministrul britanic.

„Noi dorim într-adevăr să le oferim ucrainenilor o rezistenţă strategică”, a adăugat el.

Citeşte şi: Armata ucraineană a eliminat încă un comandant al Forţelor Aeropurtate Ruse: „A părăsit chat-ul. Denazificat şi demilitarizat oficial”