Boris Johnson, măsură disperată să-şi păstreze funcţia, după ce s-a aflat că a dat petreceri în lockdown. Interzice alcoolul în sediul Guvernului

Premierul britanic Boris Johnson este la un pas de demitere după ce s-a aflat că petrecerile și adunările sociale, întotdeauna "stropite" cu alcool, nu s-au oprit la Downing Street 10 nici în cele mai negre momente ale pandemiei.

16 ian. 2022, 17:43
Boris Johnson, măsură disperată să-şi păstreze funcţia, după ce s-a aflat că a dat petreceri în lockdown. Interzice alcoolul în sediul Guvernului

Boris Johnson pregătește o „curățenie” în Downing Street 10, care ar putea include măsuri drastice, cum ar fi o „lege seacă” în sediul Guvernului și o „epurare” în rândul personalului său.

Dovezile că sediul Guvernului a fost şi sediu de petreceri în lockdown, la care chiar prim-ministrul a participat cel puțin o dată, l-au forțat pe Johnson să-și ceară scuze în Parlament , dar și direct Reginei Elisabeta a II-a, pentru două petreceri care au avut loc în plin doliu național pentru soțul ei, Prinţul Philip.

Președintele Partidului Conservator, Oliver Dowden, a recunoscut în această duminică faptul că trebuie schimbată „cultura” care predomină în sediul Executivului.

Sub mandatul lui David Cameron tradiția era de a închide săptămâna cu „vinul de vineri” , acest obicei perpetuându-se şi chiar fiind dezvoltat în mandatul lui Boris Johnson, trecându-se de la aducerea băuturii de acasă la păstrara lui într-un frigider cu capacitate de 34 de sticle.

Primul ministru regretă ce s-a întâmplat, dar este, de asemenea, hotărât să se asigure că aceste lucruri nu se vor întâmpla din nou și e decis să ia măsuri legate de cultura subiacentă din Downing Street”, a declarat Dowden, fost ministru al Culturii, într-un interviu acordat BBC.

Citeşte şi Noi dezvăluiri despre petrecerile din lockdown ale lui Boris Johnson. Dezmăţ la guvern în plin doliu naţional, cu o zi înainte de funeraliile Prinţului Philip

După cum a dezvăluit Sunday Times, șeful Guvernului refuză însă să-și asume responsabilitatea în cazul petrecerilor și îi acuză cei mai apropiați colaboratori ai săi, începând cu șeful său de cabinet, Dan Rosenfield, și secretarul său personal, Martin Reynolds, că nu au au putut preveni scurgerile de informaţii.

Pe lângă schimbările de personal, Johnson planifică măsuri precum interzicerea consumului de alcool în Downing Street, scrie The Sun. Asta după ce, luna trecută, au fost livrate băuturi de 150 de lire sterline pentru a păstra la rece sticlele de vin alb, Prosecco și bere, mai scrie publicaţia.

Citeşte şi Boris Johnson a confundat petrecerea cu munca. Scuză uluitoare găsită de premierul britanic, pentru a justifica nerespectarea lockdown-ului