Boris Johnson s-a recuperat complet după COVID-19! De luni se întoarce în fruntea guvernului britanic

Boris Johnson s-a refăcut complet în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi va reveni luni la muncă, a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Downing Street. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 05:08
Boris Johnson s-a recuperat complet după COVID-19! De luni se întoarce în fruntea guvernului britanic

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, va prelua controlul guverului sub presiunea căderii economice ce a urmat carantinei menite să oprească răspândirea coronavirusului, precum și creșterea bilanțului deceselor.

Criticile față de modul în care a reacționat guvernu la pandemie cresc, testările fiind limitate, iar echipamentele de protecție pentru personalul medical sunt insuficiente.

Citeşte şi: Coronavirus în Marea Britanie – Alte 684 de decese; aproape 20.000 de victime în total

Testat pozitiv la coronavirus pe 26 martie, Boris Johnson a fost nevoit să fie internat zece zile mai târziu la spitalul St Thomas din Londra. El a fost transferat a doua zi, 6 aprilie, la terapie intensivă, unde a stat trei zile.

Marea Britanie a înregistrat până sâmbătă peste 20.000 de decese din cauza COVID19.

În ciuda presiunii crescute, inclusiv printre conservatori, Guvernul exclude pentru moment orice relaxare a măsurilor de izolare, instaurate la 23 martie şi care ar trebui să se prelungească cu cel puţin două săptămâni în care să fie detaliată planul de ridicare a restricţiilor. 

Citeşte şi: Bilanţ CORONAVIRUS în Marea Britanie. 616 victime în ultimele 24 de ore, numărul total de decese ajungând la 18.738

Regatul Unit se confruntă cu „vârful” pandemiei şi este „prea devreme” pentru a relaxa măsurile, a insistat Matt Hancock, care se teme de „un al doilea val”.       

În opoziţie, premierul scoţian Nicola Sturgeon a indicat joi că Scoţia va ieşi treptat din izolare, fără a exclude noi măsuri pe viitor dacă este necesar şi asigură că măsurile de distanţare socială vor rămâne în vigoare.