Boris Johnson şochează din nou. A încurcat foile în cadrul unui discurs şi s-a comparat cu Moise VIDEO

Premierul britanic Boris Johnson şi-a atras criticile liderilor mediului de afaceri și ale parlamentarilor conservatori după ce s-a încurcat în foile pe care avea notat discursul.

23 nov. 2021, 17:11
Boris Johnson şochează din nou. A încurcat foile în cadrul unui discurs şi s-a comparat cu Moise VIDEO

Discursul dezordonat al prim-ministrului britanic către Confederația Industriei Britanice (CBI) a fost acuzat de lipsă de seriozitate și profesionalism. Boris Johnson a încurcat foile cu notițe și a petrecut circa 20 de secunde repetând „iertați-mă”, în timp ce amesteca paginile pe care avea tipărit discursul.

Boris Johnson a alocat mare parte din discursul său vizitei recente de la Peppa Pig World din Hampshire, un parc de distracții dedicat unui personaj de desene animate pentru copii. „Mi-a plăcut. Peppa Pig World este genul meu de loc. Are străzi foarte sigure și pune accent puternic pe noile sisteme de transport în masă”, a spus Boris Johnson, citat de The Times. El a explicat că „adevărata lecție” pe care a învățat-o în timpul vizitei a fost că popularitatea personajului principal, despre care a spus că seamănă cu un „uscător de păr” realizat în stilul lui Picasso, este o dovadă a „puterii creativității britanice”.

Citeşte şi Remaniere a la Boris Johnson în guvernul britanic. Ministrul de Externe a fost mutat la Justiţie, iar în locul lui a fost pus ministrul Comerţului Exterior

Pe de altă parte, premierul britanic s-a comparat cu Moise în privința planului său de a ajuta afacerile să investească în combaterea schimbărilor climatice. „Le-am spus oficialilor din guvernul pe care îl conduc că suntem pe cale să implementăm noile 10 porunci, care constau în dezvoltarea industriei eoliene, a hidrogenului, a energiei nucleare și a captării carbonului”, a spus Boris Johnson.

După discurs, Johnson a fost întrebat de un jurnalist dacă are o stare bună, dar premierul s-a apărat, spunând că oamenii au ascultat în mare parte tot ceea ce și-ar fi dorit să audă.

Citeşte şi Manifestaţii masive în Londra. Protestatarii au ars o statuie reprezentându-l pe Boris Johnson şi s-au luptat cu poliţia