Manifestaţii masive în Londra. Protestatarii au ars o statuie reprezentându-l pe Boris Johnson şi s-au luptat cu poliţia

Sute de manifestanţi, atât anti-vaccinişti cât şi simpatizanţi comunişti, s-a strâns vineri seară în Londra şi au provocat incidente violente, ca parte a Marşului de Un Milion de Oameni, o tradiţie începută în 2012 în Anglia, care devine din ce în ce mai violentă an de an.

05 nov. 2021, 23:29

Protestatarii strânşi în Londra vineri seară au ars o statuie artizanală reprezentându-l pe Boris Johnson şi s-au încăierat cu forţele de ordine, fără ca anumite cereri să fie îmbrăţişate de toţi participanţii. Mişcarea „Million Mask March” este începută în anul 2012 şi este atribuită unei uniuni a grupurilor anarhiste din Marea Britanie.

Clipe terifiante, la 5.000 de metri înălţime. Un grup de paraşutişti a sărit din avion chiar în mometul în care aeronava era scăpată de sub control VIDEO

Manifestaţiile prilejuite de Million Mask March au început în 2012 ca o formă de protest la adresa sistemului şi a inegalităţii materiale, dar începând din 2020 a atras şi protestatarii împotriva restricţiilor cauzate de pandemia Covid.

Miile de protestatari au ridicat baricade în mai multe puncte din Londra şi s-au luptat cu forţele de ordine pentru a-şi apăra poziţiile.

Pe străzi au ieşit şi sute de familii, unele chiar însoţite de copii, atrase de focurile de artificii caracteristice acestei zile, numite şi Bonfire Night.

Anul trecut peste 200 de persoane au fost arestate, inclusiv afaceristul şi militantul anti-vaccin Piers Corbyn, cu ocazia aceleiaşi manifestări.

Violenţe masive şi la Atena

Poliţia greacă a utilizat vineri gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva a aproximativ 2.000 de pompieri angajaţi sezonieri care protestau la Atena, informează dpa.

Pompierii, care cer locuri de muncă permanente, au încercat să blocheze bulevardul Kifissias din centrul capitalei Greciei, scrie Agerpres.ro.

Manifestaţia a avut loc în faţa Ministerului pentru Protecţie Civilă şi Schimbări Climatice, potrivit televiziunii publice greceşti.

”În vară, atunci când erau incendii peste tot, ei ne-au numit eroi. Acum nu vor să ştie de noi”, a declarat unul dintre demonstranţi.

Aproximativ un sfert dintre toţi pompierii din Grecia sunt angajaţi sezonieri, în perioada 1 mai – 15 octombrie.

În timpul verii acestui an, incendiile devastatoare de vegetaţie au distrus zone extinse de păduri mai ales în zona Atenei şi pe insula Evia.

Potrivit cotidianului grec Kathimerini, poliţia a operat mai multe arestări, iar un pompier a fost rănit în timpul manifestaţiei.

Citeşte şi: Certificatul verde nu va mai fi valid pentru cei care au avut Covid, dacă situaţia epidemiologică nu se va îmbunătăţii. Croaţia anunţă măsuri dure şi introduce obligativitatea permisului pentru toţi angajaţii din sectorul public