Boris Johnson respiră singur, ultimele detalii despre starea sa. „A avut nevoie de oxigen”

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, depistat pozitiv cu coronavirus în data de 27 martie, şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului St. Thomas, din Londra.

07 apr. 2020, 07:01
Boris Johnson respiră singur, ultimele detalii despre starea sa. „A avut nevoie de oxigen”

„Premierul Boris Johnson respiră singur”, s-a anunţat marţi, de la biroul de presă din Downing Street 10. O scurtă declaraţie despre starea lui Boris Johnson a făcut marţi dimineaţa şi Michael Gove, ministru fără portofoliu în guvernul brotanic.

Premierul Boris Johnson a primit tratament cu oxigen și, dacă starea lui se schimbă, guvernul va face o declarație oficială„, a afirmat ministrul Michael Gove. Acesta a mai adăugat că Boris Johnson nu mai are nevoie de aparat respirator. „A avut nevoie de oxigen şi, desigur, este ţinut sub supraveghere foarte atentă„, a mai spus Gove. 

Citeşte şi Premierul britanic Boris Johnson, mutat la Terapie Intensivă. Starea demnitarului s-a înrăutăţit

Boris Johnson a fost internat duminică seara, după ce a început să resimtă tot mai acut simptomele cauzate de infecţia cu coronavirus. Birul de presă al Executivului de la Londra a dat apoi publicităţii un comunicat, în care se specifica: „Începând de duminică seara, premierul s-a aflat sub îngrijirea medicilor de la Spitalul St. Thomas din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus. În această după-amiază, starea premierului s-a înrăutățit și, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la unitatea de terapie intensivă din spital. Premierul i-a cerut secretarului de externe, Dominic Raab, care este primul secretar de stat, să se ocupe de activitatea Guvernului„.