Premierul britanic Boris Johnson, mutat la Terapie Intensivă. Starea demnitarului s-a înrăutăţit

Premierul britanic Boris Johnson, care a fost pozitiv pentru noul coronavirus în urmă cu zece zile, a fost transferat la terapie intensivă luni, a doua zi de la spitalizarea sa în centrul Londrei, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 05:45
Premierul britanic Boris Johnson, mutat la Terapie Intensivă. Starea demnitarului s-a înrăutăţit

UPDATE 7 aprilie: Surse apropiate lui Boris Johnson au precizat pentru Reuters că nu a intervenit nicio schimbare în starea de sănătate a premierului, care se află de luni seara la terapie intensivă.

UPDATE: Premierul britanic Boris Johnson a fost mutat la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăutățit, ca urmare a infectării cu coronavirus, informează The Guardian.

Anunțul a fost făcut de Downing Street, într-un comunicat, citat de The Guardian″Începând de duminică seara, premierul s-a aflat sub îngrijirea medicilor de la Spitalul St. Thomas din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus. În această după-amiază, starea premierului s-a înrăutățit și, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la unitatea de terapie intensivă din spital. Premierul i-a cerut secretarului de externe, Dominic Raab, care este primul secretar de stat, să se ocupe de activitatea Guvernului”, se arată în comunicat.

Premierul Boris Johnson a fost internat la spital pentru teste, la 10 zile de la testarea pozitivă pentru coronavirus, a precizat Downing Street. Johnson „continuă să aibă simptome persistente de coronavirus”, a declarat o purtătoare de cuvânt. Acesta a fost descris ca un „pas de precauție” făcut la sfatul medicului său.

CORONAVIRUS. Marea Britanie anunţă încă 621 de morţi

Potrivit BBC, premierul britanic are în continuare simptome persistente ale bolii provocate de coronavirusul originar din China. „Acesta este un pas de precauție, întrucât premierul continuă să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile de la testarea pozitivă a virusului. Primul ministru mulțumește personalului NHS pentru toată munca lor incredibilă și îndeamnă publicul să continue să urmeze sfaturile guvernului de a rămâne acasă, de a proteja NHS și de a salva vieți.”, se arată în comunicatul oficial făcut de un purtător de cuvânt al Downing Street.

Bilanţul pandemiei de coronavirus a depăşit 5.000 de decese în Regatul Unit, cu 439 de noi decese într-o singură zi, potrivit unei raportări oficiale publicată luni.