Boris Johnson vrea să ţină în case persoanele de peste 50 de ani. Planul controversat prin care vrea să ţină pandemia sub control

Boris Johnson își dorește să constrângă persoanele de peste 50 de ani, una dintre cele mai vurnelabile categorii de persoane în fața noului coronavirus, să stea în case, pentru a evita o a doua carantinare, potrivit unui material publicat în Sunday Times.

03 aug. 2020, 14:20
Boris Johnson vrea să ţină în case persoanele de peste 50 de ani. Planul controversat prin care vrea să ţină pandemia sub control

Borris Johnson își dorește să pună în aplicare un set de „planuri nucleare”, iar milioane de oameni care au peste 50 de ani ar putea fi afectate de această decizie. Astfel, premierul britanic își dorește ca persoanele din această categorie de vârstă să rămână în case, pentru a evita o nouă carantinare la nivel național, scrie Times. În total, se estimează că aproximativ 2,2 milioane de persoane sunt vulnerabile şi ar intra în categoria de risc care ar trebui să rămână în case.

Planurile oficialilor britanici sunt considerate controversate de către autoritățile internaționale, pentru că factorii pentru care vârstnicii sunt obligați să se autoizoleze sunt, de fapt, mult mai complecși de atât. Pe lângă vârsta unui individ, și afecțiunile medicale de care acesta suferă pot influența drastic infectarea cu noul coronavirus.

Citeşte şi Marea Britanie amână ridicarea restricţiilor anunţată pentru 1 august

De altfel, în urma creşterii din nou a noilor cazuri de COVID-19 guvernul britanic a decis să amâne cu cel puţin două săptămâni următoarea etapă a relaxării restricţiilor antiepidemice, care era prevăzută pentru sâmbătă şi ar fi cuprins redeschiderea cazinourilor, patinoarelor, sălilor de bowling şi reluarea nunţilor cu participarea a maxim 30 de persoane, în timp ce în unele părţi ale ţării au fost interzise vizitele între rude şi prieteni, după ce anchetele epidemiologice au relevat că acestea sunt cauza a numeroase cazuri de îmbolnăvire.

Menţionând ultimele date privind evoluţia epidemiei noului coronavirus, premierul Boris Johnson a declarat că odată cu ”aceste cifre care cresc, considerăm că trebuie să apăsăm pedala de frână pentru a ţine virusul sub control”.