Borussia Dortmund, prima finalistă a Ligii Campionilor

Borussia Dortmund este prima finalistă a Ligii Campionilor, deşi a pierdut, marţi seară, în faţa formaţiei Real Madrid, pentru care întoarcerea rezultatului din tur s-a dovedit a fi o misiune imposibilă. Germanii vor juca pentru a doua oară în istorie în ultimul act al celei mai importante competiţii intercluburi din fotbalul mondial, după ce s-au impus în meciul tur cu scorul de 4-1.

RomaniaTV.net
01 mai 2013, 05:44

Formaţia germană Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, după ce a trecut, cu scorul general de 4-3, de echipa spaniolă Real Madrid, în semifinalele competiţiei.

Marţi, pe arena Santiago Bernabeu, Real s-a impus, scor 2-0, prin golurile marcate de Benzema, în minutul 83, şi Ramos ’88. În prima manşă, Borussia Dortmund a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 4-1.

Borussia Dortmund a mai jucat finala Ligii Campionilor în 1997, când a şi câştigat trofeul în faţa formaţiei Juventus Torino.

În cealaltă semifinală se întâlnesc, miercuri, FC Barcelona şi Bayern Munchen. În tur, bavarezii s-au impus, scor 4-0, astfel că este posibil ca în finala de pe 25 mai, de pe Wembley, să fie una 100% germană.