Boştinaru: Elmar Brok i-a cerut preşedintelui PE să-l protejeze de atacurile preşedintelui României

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că a primit de la eurodeputatul german Elmar Brok solicitarea de a fi protejat împotriva atacurilor din partea președintelui României, acest lucru fiind anunțat în debutul reuniunii plenare de la Strasbourg, a declarat luni europarlamentarul social-democrat Victor Boștinaru, citat de Agerpres.

13 ian. 2014, 21:38
Boştinaru: Elmar Brok i-a cerut preşedintelui PE să-l protejeze de atacurile preşedintelui României

„Întâi de toate, vreau să precizez că președintele Parlamentului European a anunțat, în debutul reuniunii, prima din acest an, că a primit o solicitare din partea deputatului german Elmar Brok pentru a fi protejat împotriva atacurilor din partea președintelui României. Și acest lucru se vede în mod clar și explicit și pe site-ul Parlamentului European, este discursul președintelui PE. Apoi am luat cuvântul pentru că, la alte puncte de pe agendă, am dorit să atrag atenția Parlamentului European asupra declarațiilor iresponsabile și antieuropene ale lui Elmar Brok, și atrăgeam atenția că acest demers al lui Elmar Brok a fost de asemenea acuzat și s-a luat distanță față de conținutul declarațiilor lui Brok de către lideri CDU, de către lideri SPD și de către oficialii guvernului federal. În acel moment, dl președintele Martin Schulz mi-a spus că nu mai permite să-mi continui discuția, pentru că va analiza declarațiile lui Elmar Brok, declarațiile președintelui României și va discuta cu premierul României. Punct”, a spus social-democratul român.

Potrivit eurodeputatului PSD, aceste lucruri au fost prezente și au fost înțelese de către toată lumea, dar au fost apoi deformate în presă de către europarlamentarul Cristian Preda.

„Dl Cristian Preda, care era în sală și care, în momentul în care eu am luat cuvântul și am acuzat declarațiile iresponsabile ale lui Elmar Brok, a început să aplaude exact la punctul în care vorbeam de drepturile românilor și bulgarilor pe piața muncii din Germania și a dat o declarație de presă în care nici slugile nici cele mai fidele ale cuiva n-ar putea-o face. Răstălmăcește complet conținutul intervenției lui Martin Schulz, denaturează sensul acesteia, trece sub tăcere faptul că în permanență s-a vorbit despre atacurile președintelui României, Traian Băsescu, or premierul României Victor Ponta nu este președintele României — acest lucru e cunoscut și de către dl Cristian Preda, care a postat această informație pe blogul său, devenind breaking news. Or, o asemenea atitudine este cu atât mai condamnabilă cu cât, pe de o parte România face efortul de a-și promova și apăra interesele sale ca țară și ale compatrioților noștri iar, pe de altă parte, cozi de topor de la București continuă să denatureze spusele și să producă prejudicii imaginii și acțiunii României”, a mai afirmat Victor Boștinaru.

VEZI SI:

Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu