Botezatu, preferatul Elenei Ceauşescu. Vezi cum se desfăşurau prezentările de modă pe vremea dictatorilor

Cătălin Botezatu, manechinul preferat al Elenei Ceauşescu! Deşi trece prin momente grele, celebrul designer şi-a adus aminte cu plăcere de tinereţe şi de începutul carierei sale. Botezatu a povestit cum se desfăşurau prezentările de modă pe vremea dictatorilor. El spune că Elena Ceauşescu l-a plăcut atât de mult încât i-a făcut chiar şi buletin de Bucureşti.

RomaniaTV.net
18 mai 2014, 15:55

Momentele dificile prin care trece acum l-au făcut pe Cătălin Botezatu să-şi aducă aminte de tinereţe. Mai exact, de legătura pe care a avut-o cu soţii Ceauşescu.

„Nu aveam buletin de Bucureşti, nu am spus asta la concurs. Am susţinut un examen foarte greu şi nu am spus că nu am buletinul. Când a venit momentul să fiu angajat nu aveam buletin. Am fost susţinut de fosta ministră a Industriei Uşoare pe vremea aceea care a apelat direct la doamna Elena Ceauşescu şi care în 24 de ore mi-a realizat un buletin de Bucureşti”, povestea Botezatu pentru AccesDirect.

Bote povesteşte că a participat la toate evenimentele de modă ale foştilor dictatori şi că a devenit chiar preferatul Elenei Ceauşescu. „Ori de câte ori aveam prezentări pentru familia Ceauşescu şi asta se întâmpla foarte des, pentru că toţi şefii de stat care veneau cu soţiile în România aveau parte de un moment de fashion, am devenit şi preferatul Elenei Ceauşescu. Lucru care m-a ajutat şi m-a onorat. Tot timpul, doamna Elena Ceauşescu cerea să îi dea flori Cătălin”, povestea Bote.

Cu toate acestea, existau reguli stricte pentru toţi cei care urcau pe scenă şi intrau în contact cu soţii Ceauşescu.

,,Era o întreagă demenţă în backstage! Veneau oamenii de la partid şi ne controlau până şi în chiloţi! Nu aveam voie să fim răciţi sau bolnavi, pentru că dacă am fi intrat în contact cu Nicolae şi Elena Ceauşescu, le dădeam microbi”, a mai spus Cătălin.

În ceea ce priveşte vestimentaţia aleasă de Nicolae şi Elena Ceauşescu, Botezatu spune că cei doi erau mereu în tendinţe şi se îmbrăcau foarte bine pentru acele vremuri.