Botoşani-Craiova 0-0. Arbitrul a aflat că are Covid înainte cu 10 minute de meci

FC Botoşani – Universitatea Craiova, scor 0-0, în Liga I. Arbitrul Istvan Kovacs nu a arbitrat meciul, el fiind testat pozitiv cu Covid-19. Întrebat despre o posibilă venire a selecționerului Mirel Rădoi, Papură s-a eschivat: „Nu sunt foarte conectat la ce scrie presa."

21 nov. 2020, 23:18
Botoşani-Craiova 0-0. Arbitrul a aflat că are Covid înainte cu 10 minute de meci
Botoşani-Craiova 0-0

Botoşani-Craiova 0-0. Formaţia Universitatea Craiova a remizat, sâmbătă seară, în deplasare, scor 0-0, într-un meci din etapa a XI-a a Ligii I. Partida ar fi trebuit să fie arbitrată de Istvan Kovacs, însă potrivit Digisport acesta a aflat cu zece minute înainte de start că a fost testat pozitiv cu coronavirus.
Astfel, partida a fost arbitrată de Bogdan Dumitrache, iniţial arbitru de rezervă. Arbitri asistenţi au fost Vasile Marinescu şi Alexandru iar Laszlo Sajtos a fost observator.

„Consider că puteam să marcăm în seara asta. Meritam să înscriem 1-2 goluri, am avut situații bune de a marca. A fost complicat primul meci de la revenire, nu cunoșteam foarte bine jucătorii care s-au transferat în vară. Nu i-am simțit până acum pe fotbaliștii noi.

La fotbal este presiune, știm la ce ne angajăm. La Craiova vrem să câștigăm fiecare meci. Obiectivul meu e să câștigăm toate partidele. Anul trecut ne-am bătut la titlu. De ce să nu ne batem și anul acesta?”, a declarat Papură.

Marius Croitoru, reacție nervoasă în finalul meciului: a spart un geam de nervi!

Botoşani-Craiova 0-0. Marius Croitoru (40 de ani), antrenorul lui FC Botoșani, a avut o răbufnire violentă spre finalul meciului disputat de echipa sa cu CS Universitatea Craiova, scor 0-0.

În minutele de final ale partidei, enervat de modul în care meciul se desfășura, Croitoru a lovit un geam, pe care l-a crăpat, conform Look Sport+.

 

Botoşani-Craiova 0-0. Cine a jucat

FC Botoşani: Pap – Patache, Chindriş, Haruţ, Ţigănaşu – Rodriguez, Florescu – Ongenda (Babunski ’81), Keyta (Askovski ’24), Tîrcoveanu (Braun ’76) – Fazos. Antrenor: Marius Croitoru
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, M. Constantin, Bălaşa, Vătăjelu – Nistor, Bic, Căpăţînă (Cicâldău ’76) – Ofosu (Constantin ’84), Mamut, Cîmpanu (Bărbuţ ’46). Antrenor: Corneliu Papură

Cartonaşe galbene: Tîrcoveanu ’71, Pap ’90+4 / Vlădoiu ‘5, Bălaşa ’18, Mamut ‘72

Istvan Kovacs: Am avut inspiraţia să verific mailul, am găsit rezultatul testului şi am anunţat observatorul. Mă bucur că meciul s-a putut disputa

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a confirmat, sâmbătă seară, că arbitrul Istvan Kovacs, care era delegat la meciul FC Botoşani – Universitatea Craiova, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Dănuţ Lupu, mesaj emoţionant de pe patul de spital, în lupta cu Covid: „Am driblat iar, fir-ar mama lui!”
Forul a postat pe site-ul oficial şi declaraţiile arbitrului. „Eu am respectat regulamentul. Am avut inspiraţia să verific mailul, am găsit acolo rezultatul testului şi imediat am anunţat observatorul partidei. Mă bucur că meciul s-a putut disputa”, a afirmat Kovacs.

Federaţia a menţionat că a dat publicităţii informaţiile cu acceptul lui Kovacs, în dorinţa de a lămuri circumstanţele înlocuirii sale.

“Delegat la partida FC Botoşani – Universitatea Craiova, din 21 noiembrie, arbitrul Istvan Kovacs a aflat înainte de startul jocului că rezultatul testului COVID-19 pe care îl efectuase pentru delegarea de săptămâna viitoare în cupele europene a fost pozitiv. Arbitrul Istvan Kovacs a călătorit singur şi a respectat toate normele prevăzute în protocolul medical şi, întrucât ceilalţi membri ai brigăzii nu au fost consideraţi contacţi direcţi, ”centralul” i-a cedat rolul său celui de-al patrulea arbitru delegat pentru această partidă, Bogdan Dumitrache. Noul arbitru de rezervă a fost numit Mihăiţă Noroc”, se arată pe site-ul FRF.

Conform protocolului de desfăşurare a Ligii 1, arbitrii şi jucătorii sunt testaţi la fiecare 14 zile. Precedentul test efectuat de Istvan Kovacs fusese în data de 12 noiembrie, iar rezultatul a fost negativ.

 


loading...