Cristian Boureanu dă cărțile pe față. Adevărul despre incidentul violent cu polițiștii. Denise Rifai: ” A fost o răzbunare politică? Cine v-a vrut în spatele gratiilor?”

Cristian Boureanu, invitat în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai" de la Kanal D, a vorbit despre incidentul violent cu polițiștii, în urma căruia a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

10 oct. 2022, 00:34
Cristian Boureanu dă cărțile pe față. Adevărul despre incidentul violent cu polițiștii. Denise Rifai: ” A fost o răzbunare politică? Cine v-a vrut în spatele gratiilor?”

Denise Rifai l-a întrebat pe afacerist: „A fost o răzbunare politică? Cine v-a vrut în spatele gratiilor?”.

„Nu știu, am o mică bănuială, dar nu o să spun niciodată. Poliția m-a oprit de două ori. Eu dormeam. Și-a cerut vreodata scuze Parchetul că acele declarații nu au fost adevărate? Să spui că am sărit din mașină la polițist și că l-am agresat, să spui toate astea și să nu se fi întâmplat? Cum poți spune lucrurile acestea după ce ai văzut caseta? E trist să poți arunca cu acuzații având funcția publică în spate. Polițistul, astăzi, e anchetat de doi ani pentru că și-a rupt epoleții și uniforma. Tot judecătoarea care m-a anchetat și pe mine a spus că polițistul respectiv avea epoleții și uniforma intactă, el le-a rupt și și-a pătat uniforma de sânge. Pentru ce? E o poveste lungă”, a povestit Boureanu.

Întrebat de ce crede, totuși, că i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat, Cristian Boureanu a amintit câteva momente în care a deranjat cu afirmațiile făcute: „Eu am vorbit, când toți tăceau, mi i-am pus pe toți pe cap. Eu am spus că Traian Băsescu a pierdut alegerile. Eu am spus că o să urmeze suspendarea”.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii au susținut în rechizitoriu că acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.