Boureanu: În ţările civilizate, graţierile nu se fac înainte de alegeri

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, referitor la proiectul de lege iniţiat de Mădălin Voicu şi de Nicolae Păun privind graţierea celor condamnaţi la închisoare de până la 6 ani, că în nicio ţară democratică civilizată graţierile nu se fac înainte de alegeri.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 13:54
Boureanu: În ţările civilizate, graţierile nu se fac înainte de alegeri

„Dincolo de discuţia despre persoane, în ţările democratice graţierile se fac în general individual şi nu colectiv. Mai mult decât atât, în nicio ţară democratică civilizată, graţierile nu se fac înainte de alegeri. Cred că unii uită că România este stat membru al UE”, a precizat Boureanu.

Pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat „Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse”, iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.

Iniţiativa legislativă a celor doi deputaţi prevede, totodată, şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.