Boureanu: În ţările civilizate, graţierile nu se fac înainte de alegeri

Publicat: Miercuri, 03 Octombrie 2012 16:54 // Actualizat: Miercuri, 03 Octombrie 2012 16:54 // Sursa: Mediafax

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, referitor la proiectul de lege iniţiat de Mădălin Voicu şi de Nicolae Păun privind graţierea celor condamnaţi la închisoare de până la 6 ani, că în nicio ţară democratică civilizată graţierile nu se fac înainte de alegeri.

Foto: stiri.rol.ro

"Dincolo de discuţia despre persoane, în ţările democratice graţierile se fac în general individual şi nu colectiv. Mai mult decât atât, în nicio ţară democratică civilizată, graţierile nu se fac înainte de alegeri. Cred că unii uită că România este stat membru al UE", a precizat Boureanu.

Pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.

Iniţiativa legislativă a celor doi deputaţi prevede, totodată, şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 dec 20:31
Răspunde | Votează email 0 email
ani
pe 8 decembrie 2012 baescu traian da gratieri inainte de alegeri
sursa sigura
03 oct 18:57
Răspunde | Votează email 0 email
Gavril Fratila
Insfirsit ai scos un porumbel sanatos din gura
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H