Boureanu: Până la proba contrarie, Dan Diaconescu este un investitor de bună credinţă

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a explicat că l-a felicitat pe Dan Diaconescu pentru câştigarea licitaţiei de la Oltchim deoarece "aşa este civilizat", iar vinovat pentru un eventual eşec al privatizării nu este Diaconescu, ci guvernul Ponta.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 08:20
Boureanu: Până la proba contrarie, Dan Diaconescu este un investitor de bună credinţă

„Un om care vine şi licitează, până la proba contrarie, peste 10 zile, este un investitor corect (…) Domnul Dan Diaconescu a respectat tot ce a scris guvernul în caietul de sarcini. Este un om de bună credinţă”, a spus Boureanu.

Acesta crede că responsabilitatea unui eventual eşec al privatizării Oltchim revine guvernului care nu a pus în caietul de sarcini condiţii legate de bonitatea financiară a câştigătorului. „Dacă cei care au privatizat nu ştiu să pună nişte condiţii, cum ar fi cifră de afaceri de jumătate de miliard sau garanţia să fie de 2 milioane de euro în loc de 200.000 de euro, cel care a greşit este cel care a întocmit caietul de sarcini. În niciun caz nu este Dan Diaconescu, nici ziariştii, nici politicienii, ci guvernul Ponta. Dacă se plânge cineva din guvernul Ponta că este o mascaradă, dacă domnul Ponta spune ‘Vai, ce tragedie! O să răspundă cel vinovat’, cel vinovat este dânsul cu cel pe care l-a numit să răspundă de privatizare”, a declarat Cristian Boureanu.

O altă eroare pe care democrat-liberalul o impută guvernului este faptul că nu a reuşit să vândă creanţele Electrica şi AVAS pe care Oltchim le are, fapt pentru care combinatul din Râmnicu-Vâlcea este în continuare vulnerabil la o cerere de executare silită. „La Oltchim, guvernul a reuşit o performanţă deosebită: a privatizat o societate cu datorii blocând procesul de privatizare convenit cu FMI şi Comisia Europeană. Este începutul unui mare eşec”, a conchis Boureanu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.  Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maxim 10 zile cu banii, altfel e infracţiune, a avertizat premierul Victor Ponta.