Braconieri opriţi cu focuri de armă în Dolj. Un bărbat a fost ÎMPUŞCAT

Braconieri opriţi cu focuri de armă în Dolj. Un bărbat de 35 de ani, care s-a numărat printre persoanele prinse la braconat, a fost împuşcat de un paznic de vânătoare, fiind transportat la spital. De asemenea, un paznic de vânătoare a fost rănit în acest conflict.

18 nov. 2020, 16:42
Braconieri opriţi cu focuri de armă în Dolj. Un bărbat a fost ÎMPUŞCAT
Braconieri opriţi cu focuri de armă în Dolj. Un bărbat a fost ÎMPUŞCAT

Poliţiştii din cadrul Sectiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost alertaţi să intervină de un paznic de vânătoare care, în timp ce patrula, în extravilanul comunei Teasc, a depistat mai multe persoane care braconau.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc, ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un bărbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD, conştient şi cooperant. De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism”, se arată în comunicatul IPJ Dolj, citat de News.ro.

Braconieri opriţi cu focuri de armă în Dolj după un scandal monstru. Poliţiştii au deschis un dosar penal

De asemenea, poliţiştii au fost sesizaţi că la Unitatea Primiri Urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un bărbat de 35 de ani, care avea o plagă împuşcată.

„Din primele verificări efectate, poliţiştii au stabilit că în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către bărbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta”, au mai precizat poliţiştii din cadrul IPJ Dolj.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu pensiile în 2021. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul așteptat de mulți români!

Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care continuă verificările în acest caz.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi ultraj.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după noul record de infectări: „Eu cred că va exista o creștere și mai mare. Măsurile de sănătate publică nu sunt eficiente”