Brad din doze de vaccin consumate, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti. S-au dat amenzi uriaşe

Un brad din doze de vaccin consumate a fost realizat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti. Garda de Mediu a fost sesizată în acest caz, fiind aplicată o amendă de 90.000 de lei cordonatorului centrului, precfum şi firmei care trebuia să preia deşeurile medicale.

09 dec. 2021, 16:44

Un brad din doze de vaccin consumate a devenit atracţia centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală. Mai multe persoane s-au fotografiat în jurul acestuia, înainte de sărbătoarea de Moş Nicolae, după cum reiese din imaginile publicate pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Citeşte şi: Cum arată bradul de Crăciun al Biancăi Drăguşanu: „Fiță, fiță! Dar n-aș vrea să mă laud singură”

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat sancţiuni uriaşe în acest caz.

”Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum şi operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale, din acelaşi centru, au fost amendaţi cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM)”, a transmis, joi, Garda de Mediu.

Citeşte şi: Sărbători 2021. Romsilva scoate la vânzare aproape 34.000 de brazi de Crăciun. Preţuri de 35 lei pentru un brad de 2 – 3 metri

De asemenea, compania de transport s-a ales şi cu o notificare către Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea suspendării activităţii, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deşeurilor medicale, în vederea eliminării.

„Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Citeşte şi: Simona Halep a împodobit bradul de Crăciun. Cum arată şi ce mesaj a transmis fanilor