Brad Pitt şi-a cumpărat un tanc sovietic VIDEO

Brad Pitt şi-a cumpărat un tanc din perioada sovietică, care a fost folosit la filmările din Budapesta pentru lungmetrajul "World War Z", al cărui protagonist este actorul american.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 07:36
Brad Pitt şi-a cumpărat un tanc sovietic VIDEO

Tancul de tip T-54 va fi transportat până la locuinţa din Los Angeles a actorului, informează Mediafax.

Lui Brad Pitt i-a plăcut foarte mult tancul folosit pe platourile filmului „World War Z”, un horror cu zombie. Primul prototip al tancului T-54 a fost lansat în martie 1945, înainte de sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vehiculul de 36 de tone a fost produs în serie din 1947, devenind principalul model de tanc al armatei sovietice. Modelul T-54/55 a devenit tancul cu cele mai multe exemplare din istorie, cu o producţie de 86.000-110.000 de unităţi.

Brad Pitt ar avea, însă, toate motivele să fie sătul de arme, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, o echipă din trupele speciale maghiare a făcut o percheziţie în magaziile de muniţie de pe platourile unde se turna filmul „World War Z”, la Budapesta, şi a confiscat, potrivit unor surse, 85 de arme, inclusiv puşti de asalt AK-47 şi puşti cu lunetă.

Casa de producţie cinematografică a lui Pitt, Plan B Entertainment, coproduce „World War Z”, dar nu a avut nicio implicare în încurcătura legată de arme. Filmările pentru „World War Z” se vor mai desfăşura şi în Glasgow, Scoţia, iar producţia va fi lansată pentru public în decembrie, anul viitor.

Brad Pitt este actor şi producător de film. El a primit un Glob de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele premii, dar şi două nominalizări la Oscar, pentru rolurile din filmele „Strania poveste a lui Benjamin Button” şi „Armata celor 12 maimuţe”.