Brădişteanu, interceptat de DNA. Medicul ar fi spus familiei că starea lui Năstase este foarte bună

Şerban Brădişteanu a fost interceptat de DNA timp de trei zile, iar procurorii îşi întemeiază acuzaţiile împotriva medicului în baza înregistrărilor convorbirilor telefonice avute de acesta, informează România TV. Brădişteanu ar fi vorbit de mai multe ori cu membrii familiei şi le-ar fi spus că starea fostului premier este foarte bună. La DNA a fost chemat şi medicul Ioan Lascăr, cel care l-a operat pe Adrian Năstase. Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, medicul Ioan Lascăr, a fost audiat în calitate de martor în cazul Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 12:39
Brădişteanu, interceptat de DNA. Medicul ar fi spus familiei că starea lui Năstase este foarte bună

Procurorii DNA au interceptat convorbirile medicului Şerban Brădişteanu. Doctorul a vorbit cu membrii familie Năstase şi le spunea că starea de sănătate a fostului premier este foarte bună, că în niciun caz nu există risc în cazul sănătăţii.

În declaraţiile publice, Brădişteanu spunea că Adrian Năstase riscă să facă un atac de cord. În urma acestor convorbiri, procurorii au decis să deschidă o anchetă.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. 

Astfel, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane:

GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

În sarcina cărora patru inculpaţi s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

La data de 26 iunie 2012, celor patru învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

 

CITEŞTE ŞI:

Medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, URMĂRIŢI PENAL în cazul Năstase

Medicii de pe ambulanţa care l-a luat pe Năstase: „Rana nu a fost profundă, glonţul doar l-a şters”

Kovesi: Există SUSPICIUNI în legătură cu diagnosticul lui Năstase VIDEO