Bradul de Crăciun. Care e ultima modă a tradiţiei?

Ca în toţi anii, şi în 2011 cei mai mulţi dintre români îşi vor împodobi bradul de Crăciun în mod tradiţional. Designerii de interior propun, odată cu apariţia culorilor îndrăzneţe în amenajările de interior, şi decoraţiuni pe măsură. Pentru cei cu dare de mână designerii propun cristale Swarovski în loc de globuleţe şi fir de aur în loc de bine cunoscuta beteală.

22 dec. 2011, 11:38
Bradul de Crăciun. Care e ultima modă a tradiţiei?

Anul acesta se poartă împodobirea bradului în stilul tradiţional mai întâi de toate. Există bineînţeles decoraţiuni pentru toate buzunarele, de la globuri din sticlă şi beteală clasică până la ornamente din cristale Swarovski, fir de aur sau de argint, fundiţe din catifea şi mătase, precum şi globuri pictate manual„, a declarat pentru RTV.net arhitectul Alina Dinu. Ea a adăugat că, indiferent de ornamentele folosite, bradul trebuie să fie „glamour”, cu materiale strălucitoare, sticlă, metal, texturi lucioase, culoare.

Împodobirea tradiţională presupune globuri rotunde, beteală glazurată, vârf de brad în formă de stea, instalaţii cu luminiţe şi bomboane de ciocolată atârnate de crengile bradului.

Acest tip de amenajare nu o să se piardă niciodată pentru că am observat că pentru unii oameni este destul de greu să accepte ideea de tendinţe în ceea ce priveşte decorarea de Crăciun„, a precizat Alina Dinu.

De cele mai multe ori, tendinţa este dată de către producătorii de ornamente.

Spre exemplu, în acest an, producătorii au scos pe piaţă articole pentru decorat bradul de culoare mov. Trebuie să aibă legătură cu tendinţele din amenajările interioare, pentru că anul acesta au apărut în amenajările de interior culori îndrăzneţe, cum sunt nuanţele de mov, bordeaux, lila„, a adăugat Alina Dinu.

Indiferent de culorile alese în decorarea bradului trebuie să se păstreze o unitate

Se ornează într-o singură culoare sau maximum două care să contrasteze. De exemplu, roşu-auriu, alb-albastru contrast închis-deschis sau, de ce nu, lucru pe care îl recomand, contrast de complementare: ca să respectăm tendinţele aş propune mov-auriu, deoarece auriul bate spre galben, complementarul lui mov, sau roşu-verde deschis”, a exemplificat Alina Dinu.

De asemenea, se poate orna bradul ton pe ton: verdele deschis al globuleţelor cu verdele bradului care dau o combinaţie deosebită şi elegantă.

Dacă staţi la casă şi aveţi curte, puteţi împodobi bradul şi în curte. Dacă alegeţi această variantă trebuie să ştiţi că există instalaţii de iluminat speciale de exterior. Şi casă poate fi decorată cu instalaţii de iluminat.

„Există instalaţii electrice speciale, sub formă de sania lui Moş Crăciun, cu reni cu tot”, a mai spus Alina Dinu.

Specialiştii mai recomandă pentru curte Moşii gonflabili. Un Moş Crăciun gonflabil, cu o înălţime de 2,40 metri, costă în jur de 250 de lei.