Focar de COVID la Spitalul Judeţean Brăila. Un asistent medical a murit, alte zece sunt infectate

Situație critică la Spitalul Județean Brăila, zece angajați ai secției de Terapie Intensivă au fost confirmați cu coronavirus, în timp ce un asistent medical al instituțiie a decedat, fiind primul caz de deces al unui cadru medical din județ.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 07:30
Focar de COVID la Spitalul Judeţean Brăila. Un asistent medical a murit, alte zece sunt infectate

Zece angajați ai secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Brăila au fot confirmați cu COVID. DSP a declarat focar de boală în instituție. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Brăila, au fost depistaţi pozitivi un medic, 5 asistente şi 4 infirmiere.

Citește și: Bolnavii de COVID-19, transportaţi cu microbuzul la Institutul Matei Balş

Toate cadrele medicale care lucrează la ATI au fost trimise în izolare sau au fost internate, după caz. Secția a fost dezinfectată, activitatea nefiind blocată.

Asistent medical mort de COVID

Un asistent medical de la Spitalul Județean Brăila infectat cu covid a murit. Acesta este primul deces al unui cadru medical brăilean. 

Cornel Istrate avea 51 de ani şi lucra ca asistent la Spitalul Judeţean Brăila, în secţia de Radiologie. Acesta era internat la Terapie intensivă de caproximativ 2 săptămâni. Cadrul medical avea si unele comorbidităţi şi în pofida tuturor încercărilor medicilor, nu a putut fi salvat. Este primul cadru medical brăilean care moare din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

”Ne am rugat pentru tine si am sperat că vei fi bine. Ai îngrijit pacienţi, ai iubit oamenii si ai fost dedicat meseriei, dar virusul SARS COV 2 a fost mai puternic şi tot efortul echipei medicale a fost în zadar”, este doar unul din numeroasele mesaje postate după moartea asistentului medical brăilean.