Brăilean amendat cu 1.000 de lei pentru înjurături pe Facebook. Judecătorii i-au respins contestaţia

Publicat: Miercuri, 02 Ianuarie 2019 14:13 // Actualizat: Miercuri, 02 Ianuarie 2019 14:13 // Sursa: romaniatv.net

Judecătoria Brăila a menţinut amenda de 1.000 de lei dată de poliţie unui bărbat, pentru injurii pe Facebook. Sentinţa nu este definitivă.

Un bărbat din Brăila a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că în luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe Facebook. Bărbatul a contestat amenda la Judecătoria Brăila, dar instanţa a decis să menţină pedeapsa, scrie Mediafax.

Decizia Judecătoriei Brăila de la finalul anului trecut nu este definitivă.

„Având în vedere elementele prevăzute de art. 21 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001, precum şi faptul că prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat în cuvinte, a fost lezată demnitatea şi onoarea acestora, instanţa apreciază că sancţiunea aplicată este proporţională cu gravitatea faptei săvârşite, iar odată executată, este aptă să responsabilizeze petentul şi să-l determine ca pe viitor să-şi corecteze conduita socială. Având în vedere toate considerentele expuse, constatând legalitatea şi temeinicia procesului-verbal contestat, în temeiul art. 34 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, instanţa va respinge plângerea ca neîntemeiată şi va menţine procesul-verbal ca fiind legal şi temeinic întocmit”, se arată în decizia Judecătoriei Brăila.

Persoana sancţionată a încercat să scape de amendă invocând printre altele că nu avea cont de Facebook în momentul apariţiei injuriilor.

Totuşi, după ce au analizat toate probele de la dosar, judecătorii brăileni au decis să menţină pedeapsa iniţială.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenda Facebook injuraturi facebook limbaj facebook
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 ian 17:58
Răspunde | Votează email 0 email
Liviu
Numai asa pot creste salariile demnitarilor,magitratilor si toate pensiile speciale.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H