Brandul Cris-Tim, donaţie substanţială pentru utilarea secțiilor ATI din 5 spitale grav afectate de epidemia de coronavirus

Familia Timiș, deținătoarea Grupului Cris-Tim, a donat 300.000 euro pentru utilarea secțiilor ATI cu echipamente și aparatură medicală. Acestea urmează să ajungă la spitalele din Suceava (48.000 de măști), regiunea cea mai grav afectată de epidemia de COVID-19, din Deva (25.000 de măști) și din Botoșani (25.000 de măști). 

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 18:51
Brandul Cris-Tim, donaţie substanţială pentru utilarea secțiilor ATI din 5 spitale grav afectate de epidemia de coronavirus

Potrivit profit.ro, cea mai mare parte din banii donaţi vor fi folosiţi pentru achiziționarea a 60 de aparate de ventilație, destinate cazurilor grave de COVID-19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulți, cât și pentru copii, precum și a două stații ATI complet utilate.

Una dintre cele două stații ATI va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, iar cea de-a doua, la Spitalul de Urgență din Timișoara. Componente ale acestor stații, printre care dispozitive medicale complexe și complete, care conțin și pat multifuncţional, dar și ventilatoare, au fost deja trimise către cele două spitale.

Ajutoare pentru cadrele medicale care tratează pacienţi cu coronavirus, aprobate în şedinţa Guvernului Orban

Nu este pentru prima dată când brandul Cris-Tim se implică în acţiuni umanitare. La sfârşitul lunii martie, Grupul Cris-Tim, prin Fundația „Prețuiește Viața”, a donat produse alimentare persoanelor din linia întâi în lupta cu noul coronavirus. Pe 28 martie, un convoi umanitar a plecat simultan din București, Brașov, Ploiești, Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Galați și Iași pentru a ajunge prin Crucea Roșie și Inspectoratul pentru Situații de Urgență la oamenii aflați în linia întâi în lupta cu virusul Covid-19 și la persoanele vulnerabile.

Cris-Tim a donat peste 22.0000 de pachete de mezeluri (mușchi file, salam, cârnați, crenwurști), peste 11.000 de bucăți de produse lactate (iaurt, sana, chefir), 1000 de bucăți de produse Ready Meal, brandul Bunătăți (șnițele, grătare de pui, fasole bătută).