Brandul Patzaikin la Berlin Fashion Week

Brandul Patzaikin şi-a făcut debutul pe scena internaţională de modă, fiind prezent la Berlin Fashion Week, unde participă cu trei linii vestimentare din colecţia toamnă-iarnă 2012-2013 ale designerului Olah Gyarfas: linia sport (lansată în noiembrie 2011 la Bucureşti).

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 20:31
Brandul Patzaikin la Berlin Fashion Week

„Să fiu la Berlin, în acest context, este o experienţă nouă pentru mine. Suntem o echipă tânără, formată de curând cu ideea de a crea produse care să reprezinte România naturală. Am venit la Berlin în primul rând pentru a-i cunoaşte pe greii din lumea modei şi a designului şi pentru a ne măsura forţele. Mai avem de lucru până să ajungem la nivelul competiţiei globale, dar am încredere în echipa pe care am format-o. Prevăd că vor fi momente în care vom vâsli contra curentului, dar o vom face respectând principiile pe care ni le-am fixat de la început: să nu pierdem contactul cu natura şi să ne afirmăm identitatea românească prin produse care ştiu să intrepreteze modern tradiţia”, a declarat Ivan Patzaichin.

La Premium International Fashion Trade Show, brandul Patzaikin de fashion, design şi ecotehnologie participă la standul „Romanian Designers & Companies”. Linia vestimentară îşi propune să rămână întotdeauna fidelă conceptului eco pe care este construit brandul, la fel ca toate produsele de fashion, sport, turism şi lifestyle realizate sub brandul Patzaikin. Creatorii îşi propun ca în câţiva ani toate materialele să fie eco-friendly şi exclusiv de provenienţă românească, iar metodele de producţie să se bazeze pe recuperarea inovativă a meşteşugurilor tradiţionale.

Pentru că brandul Patzaikin promovează inovaţia românească, lucrează în colaborare cu Institutul de Cercetare al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad şi Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi pentru crearea de materiale locale.