Brandul „Realitatea”, vândut. Compania Realitatea, gata de faliment

Realitatea TV va fi băgată în faliment. Aceasta pare să fie intenţia actualului proprietar, Elan Scwartzenberg, care a vândut în secret cel mai valoros activ al companiei, brandul "Realitatea", unei firme obscure din Ungaria. Preţul tranzacţiei este de circa un milion de euro.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 12:42
Brandul „Realitatea”, vândut. Compania Realitatea, gata de faliment

Compania Realitatea Media a acumulat în cele şase luni de când se afla în insolvenţă datorii suplimentare de 5 milioane de euro.

Compania care a cumpărat brandul „Realitatea”, E-Boutique FKT din Ungaria, nu are legatură cu domeniul media. Firma activează în domeniul confecţii si are printre partenerii de afaceri pe fosta soţie a lui Elan Schwrtzenrberg, Mihaela Rădulescu.

Vinderea brandului a declanşat un uriaş scandal. Sute de creditori ai Realitatea Media SA contestă legalitatea tranzacţiei şi se pregatesc să depună plângeri penale. Aceştia susţin că nici nu au fost acceptaţi ca şi creditori tocmai pentru ca Elan Scwartzenberg şi administratorul special al Realitatea Media, compania Rovigo, să poata derula în voie asemenea tranzacţii dubioase. Unul dintre marii păcăliţi este însă chiar statul român, deoarece Realitatea Media are milioane de euro datorii către bugetul de stat. Doar la capitolul TVA, în cele şase luni de insolvenţă, Realitatea Media a acumulat restanţe de peste 2 milioane de euro.