Braşov: Bebeluşul de şase luni care a fost ucis de mamă a fost înmormântat

Bebeluşul de şase luni care a fost ucis de mama lui a fost înmormântat, duminică, la Braşov, în prezenţa membrilor familiei din partea tatălui şi a prietenilor, pastorul care a oficiat ceremonia spunând că tragedia este "lucrătura diavolului", religia penticostală nepropovăduind acte de jertfă umană.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 14:59
Braşov: Bebeluşul de şase luni care a fost ucis de mamă a fost înmormântat

Bebeluşul a fost înmormântat în Cimitirul Municipal Braşov, în jurul orei 13.00, la ceremonie participând tatăl micuţului, precum şi membri ai familiei şi prieteni ai acestuia.

Mama copilului, care este în arestul Poliţiei Judeţene Braşov, precum şi membrii familiei din partea acesteia, nu au participat la înmormântare.

Oamenii au descris-o pe Monica Iudeanu, femeia care şi-a decapitat copilul cu un satâr, ca fiind o femeie foarte retrasă şi tăcută şi care nu a cerut nimănui ajutorul.

Pastorul Daniel Mureşan, cel care a oficiat ceremonia de înmormântare, a declarat jurnaliştilor că tragedia este „lucrătura diavolului” şi că religia penticostală nu propovăduieşte jertfa umană, ci valorile morale ale Bibliei: „să nu ucizi” sau „să-ţi iubeşti aproapele”.

Reprezentanţii bisericii spun că femeia suferea de tulburări psihice şi chiar au îndemnat-o să meargă să se trateze.

Monica Iudeanu a fost arestată preventiv, sâmbătă, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Avocatul femeii a făcut recurs, acesta urmând să se judece, miercuri, la Curtea de Apel Braşov.

Femeia şi-a ucis bebeluşul, vineri, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu.

După ce l-a tăiat în mai multe bucăţi, l-a pus în pungi de plastic şi l-a dus într-o cameră ce era folosită ca loc ca depozit.

Ea a fost găsită de soţul ei, în jurul orei 15.00, bărbatul fiind cel care a chemat Poliţia. Un copil al cuplului, un băiatul de opt ani, şi-a sunat tatăl, Iosif Iudeanu (38 ani), pe telefonul mobil şi l-a chemat acasă, bărbatul fiind plecat la Ghimbav, la părinţii lui, împreună cu alţi trei copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii – cinci băieţi şi o fată. Familia Iudeanu locuişte în Piaţa Sfatului din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri, unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie.

Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constanţ familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.