Braşov: Concert de colinde şi muzică tradiţională de Crăciun, în Piaţa Sfatului

Ansambluri folclorice, coruri, interpreți de folclor din mai multe zone ale țării vor urca sâmbătă, pe scena din Piața Sfatului, pentru a prezenta colinde autentice, obiceiuri și tradiții de Crăciun, în cadrul seriei de evenimente "Brașov - Oraș din Poveste 2015".

18 dec. 2015, 15:51
Braşov: Concert de colinde şi muzică tradiţională de Crăciun, în Piaţa Sfatului

Spectacolul va începe cu un concert de muzică creștină contemporană, susținut de tineri de la mai multe biserici evanghelice. După acest moment, Ansamblul „Cetățuia”, sub coordonarea prof. coregraf Marian Stan, va prezenta obiceiuri și colinde vechi.

Regiunea Moldovei va fi reprezentată de solista Carmen Lorena Acatrinei, împreună cu ansamblul de la Tupilați, județul Neamț. Momentul artistic va aduce câteva cântece arhaice de Crăciun, interpretate „a capella”, dar și colinde cunoscute din zonă. Din Regiunea Olteniei va urca pe scenă Ansamblul „Trandafirii Teleormanului”, iar din zona Banatului va veni la Brașov grupul de colindători „Bujorii”.

Seara va continua cu colinde românești interpretate de un grup de 25 de colindători din Poiana Mărului, județul Brașov. Spectacolul se va încheia cu recitalul interpretei de muzică populară Diana Gribincea, alături de „Ceata de Feciori” din Drăguș.

Următorul eveniment din seria „Brașov-Oraș din Poveste 2015” va fi spectacolul din Noaptea de Revelion, când, printre invitații care vor susține concerte în Piața Sfatului, se vor afla Alexandra Ungureanu și Crush, și DJ Emil Lassaria. Organizator al manifestărilor este Primăria Brașov.