Braşov: Doi dintre copiii femeii care şi-a ucis bebeluşul sunt audiaţi de procurori

Doi dintre copiii femeii din Braşov care şi-a ucis bebeluşul de şase luni, apoi i-a tranşat cadavrul, sunt audiaţi de procurori, vineri seară, în prezenţa unui psiholog de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Unul dintre copii, în vârstă de opt ani, a fost cel care şi-a alertat tatăl.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 18:42
Braşov: Doi dintre copiii femeii care şi-a ucis bebeluşul sunt audiaţi de procurori

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, Virginia Martin, copiii mai mari ai familiei Iudeanu, un băiat în vârstă de 8 ani şi o fetiţă de 9 ani, sunt audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, în prezenţa unui psiholog de la DGASPC, informează Mediafax.

Cei doi copii, care sunt elevi la Liceul Pedagogic Braşov, tocmai se întorseseră acasă de la şcoală şi se pare că nu au asistat la crimă. Fiul cel mare, în vârstă de 8 ani, este cel care şi-a sunat tatăl pe telofonul mobil şi i-a spus să vină repede acasă pentru că nu îl găseşte pe frăţiorul cel mic, în vârstă de şase luni.

La momentul comiterii crimei în locuinţă se mai afla şi un băieţel în vârstă de doi ani şi jumătate, care dormea.

„Din declaraţiile băiatului de 8 ani, am înţeles că a ajuns acasă şi a întrebat-o pe mama lui unde este frăţiorul cel mic, iar mama a spus că este plecat. Şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi şi-a sunat tatăl şi l-a chemat acasă de urgenţă. Copiii sunt speriaţi şi vor fi consiliaţi fie la sediul nostru, fie la centrul din Ghimbav pentru a nu rămâne cu traume”, a spus directorul DGASPC Braşov.

Vineri seară, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov este audiată şi Monica Iudeanu, aceasta fiind acuzată de omor deosebit de grav.

Tatăl copiilor, Iosif Iudeanu, în vârstă de 38 de ani, era plecat la părinţii săi în Ghimbav, împreună cu ceilalţi trei copii, cu vârste de 3, 5 şi 6 ani. El s-a întors acasă în jurul orei 15.00 şi a chemat imediat poliţia după ce şi-a găsit bebeluşul mort.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov spun că cei şase copii ai familiei Iudeanu vor rămâne în grija tatălui lor şi a bunicilor paterni, care au o situaţie materială foarte bună.

„Noi ne-am autosesizat în acest caz după ce am aflat din presă, deşi ar fi fost normal ca primul telefon să îl primim de la Poliţie, fiind vorba despre copii. O echipă de la noi, formată din psiholog şi asistent social, a mers la faţă locului, s-a discutat cu tatăl şi cu vecinii. Tatăl spune că nu are nevoie de noi şi insistă să îşi crească singur copiii, susţinut de bunicii paterni, care locuiesc în Ghimbav şi care sunt foarte înstăriţi. Au trei case cu etaj, au condiţii foarte bune. Oricum, vom merge şi noi acolo să vedem ce condiţii au şi dacă există suspiciuni de vreun fel vom putea lua copiii. Dar asta nu se poate decât cu ordonanţă preşedinţială, mai ales că tatăl vrea să îi crească, iar cel mai bun mediu pentru un copil este cel familial”, a declarat directorul DGASPC Braşov, Virginia Martin.