Braşovean cercetat penal, după ce a bătut un coleg al fiului său în curtea şcolii

Un braşovean, tată al unui elev de la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Braşov, este cercetat penal pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal, fiind acuzat că l-a luat la bătaie, în curtea şcolii, pe un coleg al fiului său.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 15:01
Braşovean cercetat penal, după ce a bătut un coleg al fiului său în curtea şcolii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Marian Chiriac, incidentul s-a petrecut în data de 19 iunie, în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 6, din Braşov, însă plângerea penală a ajuns pe masa judecătorilor braşoveni abia zilele trecute.

„Noi am aflat recent despre acest incident pentru că mama copilului agresat a făcut plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care este organ necompetent în acest caz. Iar de acolo a fost trimisă plângerea la noi pentru soluţionare”, a declarat Chiriac.

Incidentul s-a petrecut în 19 iunie, în jurul orei 10.00, când un elev din clasa a IV-a a şcolii respective a fost agresat fizic şi verbal în curtea şcolii, de către părintele altui elev al aceleiaşi şcoli. Un cadru didactic al şcolii a văzut ce s-a întâmplat şi a intervenit imediat pentru a aplana conflictul, potrivit sursei citate.

Mama elevului agresat a formulat plângeri penale atât împotriva bărbatului care i-a lovit copilul, cât şi împotriva conducerii şcolii.

Bărbatul este acuzat de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar conducerea şcolii este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare şi rele tratamente aplicate minorului.

Inspectorul şcolar general adjunct Maria Szabo a spus că ISJ Braşov nu a fost sesizat despre incidentul din 19 iunie şi că a auzit abia joi despre acesta.

„Eu nu am auzit decât astăzi (joi – n.r.) despre acest incident. Am înţeles că s-a petrecut în penultima zi de şcoală, înainte de vacanţă, şi presupun că directoarea şcolii a uitat să ne anunţe atunci despre acest lucru”, a declarat Szabo.