Brașovenii vor fi amendați dacă merg la colindat cu boxa. „Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș”

Poliția Locală Brașov a primit în ultima perioadă numeroase reclamații cu privire la gălăgia pe care o fac cei care au plecat la colindat cu boxa.

06 dec. 2022, 12:56
Brașovenii vor fi amendați dacă merg la colindat cu boxa. „Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș”
Brașovenii au plecat la colindat cu boxa

Cu boxa după ei, brașoveni au plecat la colindat îmbrăcați în costum de Moș Crăciun. Aceștia au devenit agasanți pentru oamenii pe care îi întâmpină pe străzi, singura scăpare a acestora fiind să le ofere bani. Cartierele din Brașov și străzile din zona centrală au fost luate cu asalt de cete de colindători extrem de gălăgioși.

Cei care doresc să cânte pe domeniul public au nevoie de aprobare din partea primăriei, dar majoritatea nu cer asta. Oamenii legii îi pot sancționa doar atunci când îi prind în fapt.

Citește și: Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai, sunt absolut dumnezeieşti! Corul Patriarhiei îţi va face pielea de găină! O să uiţi total de Hruşcă şi Fuego! Să aveţi un Crăciun Fericit!

„Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează constravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei. Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public. Nu cred că acei colindători cu boxe protabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional”, spune Dragoș Ioniță, din cadrul Biroului Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov.

Citește și: Prime de Crăciun 2022. Bonus de 1000 de lei de Sărbători, plus alte beneficii extrasalariale

Atât brașovenii, cât și turiștii, nu sunt încântați de spectacolul celor care au ieșit la colindat.

„Nu mi se pare ceva tradițional. Ei fac orice altceva, numai nu colindă. Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș. De mici copii suntem învățați că dacă te duci cu colinda, te duci și cânți tu, nu îți pui o boxă de gât. Deranjează puțin mai mult”, a declarat o femeie din Brașov, potrivit brasov.net.