Brazilia a înregistrat două recorduri într-o singură zi dramatică: peste 100.000 de cazuri noi şi 3.650 de decese

Brazilia a anunţat vineri un nou record de morţi cauzate de coronavirus în 24 de ore, cu 3.650 de decese, la doar trei zile după ce a trecut pragul de 3.000 de persoane ucise de o pandemie scăpată de sub control.

29 mart. 2021, 11:08
Brazilia a înregistrat două recorduri într-o singură zi dramatică: peste 100.000 de cazuri noi şi 3.650 de decese

Brazilia, record negru. În total, 307.112 persoane au murit de COVID-19 de la începutul crizei sanitare în urmă cu un an, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

Creşterea semnificativă a mortalităţii observată începând cu ultima săptămână a lui februarie în Brazilia se explică prin nerespectarea gesturilor de barieră şi măsurilor sanitare, precum şi prin răspândirea rapidă a mutaţiei amazoniene P1, care ar fi mai contagioasă şi mai mortală.

Brazilia vrea să accelereze campania de vaccinare

De asemenea, ministerul a raportat aproximativ 84.245 de noi contaminări în 24 de ore, cifră ridicată care confirmă virulenţa actuală a epidemiei.

Brazilia a înregistrat joi pentru prima dată peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cu cel mai mare număr de decese şi infecţii cauzate de coronavirus.

Campania de vaccinare este foarte lentă. În puţin peste două luni, doar 6% dintre cei 212 de milioane de brazilieni au primit o primă doză şi 2% ambele.

Sunt utilizate doar două vaccinuri, cel de la Oxford/AstraZeneca şi CoronaVac, produs de laboratorul chinez Sinovac, scrie Agerpres.

Vineri, autorităţile din statul Sao Paulo şi apoi din Brasilia au anunţat teste preclinice promiţătoare pentru mai multe vaccinuri 100% braziliene care ar trebui să permită accelerarea campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Bursele au crescut, iar prețurile petrolului au scăzut