Brazilia, campioană olimpică la fotbal! Este a doua oară consecutiv când brazilienii cuceresc titlul!

Naționala olimpică a Braziliei a reușit să câștige al doilea aur consecutiv la Jocurile Olimpice. După finala câștigată în 2016, echipa lui Jardine s-a impus în prelungiri, în fața naționalei Spaniei.

07 aug. 2021, 17:39
Brazilia, campioană olimpică la fotbal! Este a doua oară consecutiv când brazilienii cuceresc titlul!

Brazilia, campioană olimpică la fotbal. Scorul a fost deschis de brazilieni, în al doilea minut de prelungiri ale primeii reprize, prin Cunha, care a primit pasă de la Dani Alves, asta după ce Richarlison a ratat un penalty în minutul 38. Spania a reintrat în joc în mintul 61, prin Oyarzabal, care a înscris după o pasă a lui Soler, trimițând meciul în prelungiri.

Brazilia, campioană olimpică la fotbal! Este a doua oară consecutiv când brazilienii cuceresc titlul!

Prima repriză i-a avut în prim plan, în debut, pe spanioli, care au ratat prin Dani Olmo o mare ocazie de a deschide scorul.

În minutul 37, Brazilia a primit o lovitură de pedeapsă, după consultarea sistemului VAR, de către arbitrul partidei, Chris Beath. A executat Richarlison, însă mult peste poartă.

În al doilea minut suplimentar al primei reprize, Brazilia a deschis scorul prin Matheus Cunha, care a primit o pasă perfectă de la Dani Alves.

Spania a replicat după pauză, egalând în minutul 64. Carlos Soler a trimis o centrare precisă lobată în interiorul careului, unde Mikel Oyarzabal a preluat și a marcat cu un șut imparabil. În ultimele 5 minute de joc, Oscar Gyl și Bryan Gil au nimerit bara transversală a porții braziliene, cu șuturi de la distanță.

A rămas 1-1 și s-a trecut la jucarea a două reprize de prelungiri. În minutul 108, Brazilia a marcat pentru 2-1. După un corner executat de spanioli, sud-americanii au plecat pe contraatac, mingea a ajuns la Malcom, care l-a executat din apropiere pe Simon.

S-a încheiat 2-1 pentru Brazilia, care câștigă a doua oară consecutiv medaliile de aur la Jocurile Olimpice, după ce se impuse-se și la Rio de Janeiro 2016. Titlul de golgheter al turneului i-a revenit lui Richarlison, cu 5 reușite.

Competițiile de la Tokyo s-au desfășurat în perioada 21 iulie – 8 august, iar toate competițiile au fost transmise pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.

Citește și: Scandal diplomatic la JO 2020 de la Tokyo. Polonia îi acordă o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţimanuskaia, dusă „cu forţa” la aeroport în vederea repatrierii