Brazilia: Cocktailuri Molotov după un program umoristic în care Iisus era înfățișat drept homosexual

După ce platforma Netflix a difuzat, la începutul lunii decembrie, un program umoristic controversat în care Iisus era înfățișat drept homosexual, sute de mii de brazilieni au protestat împotriva blasfemiei, iar sediul trupei de divertisment a fost atacat cu cocktailuri Molotov, informează AFP.

RomaniaTV.net
25 dec. 2019, 06:34
Brazilia: Cocktailuri Molotov după un program umoristic în care Iisus era înfățișat drept homosexual

Umoriștilor le este greu să găsească surse de inspirație pentru glumele pe care le fac, iar uneori nu le aleg pe cele mai potrivite. În plus, gusturile în materie de umor pot avea consecințe nu întotdeauna plăcute. S-a convins de asta și un grup de umoriști brazilieni, din Rio de Janeiro, după ce sediul lor a fost atacat, marți, cu cocktailuri Molotov. 

Supărarea atacatorilor a plecat de la faptul că Netflix difuzase un program controversat al respectivilor umoriști, în care Iisus era înfățișat ca homosexual.

„În dimineaţa zilei de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, sediul Porta dos Fundos a fost ţinta unui atac” care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat trupa de umor care a condamnat orice act de violență și a declarat că speră ca persoanele responsabile să fie identificate și pedepsite. Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere.                 

„Prima ispită a lui Hristos”, un program de 46 de minute, fusese difuzat pe Netflix pe 3 decembrie și stârnise deja numeroase valuri de proteste, în special în rândul evanghelicilor şi a catolicilor. De asemenea, sute de mii de oameni au semnat o petiţie prin care au cerut retragerea clipului de pe Netflix.
                
Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a susţinut chiar că şi-a anulat abonamentul la Netflix şi a asigurat că platforma este „posedată de o forţă demonică”, iar programul respectiv este o „blasfemie vulgară şi lipsită de respect”.

Canalul YouTube al umoriştilor Porta dos Fundos are 16.2 milioane de abonaţi.
               

 

Citește și:

Mafia lemnului din România, serial pe Netflix. Tăietorii de lemne au vrut să lichideze echipa de filmare, dezvăluiri cutremurătoare