BRAZILIA – CROAŢIA 3-1. Dublă a lui Neymar în deschiderea CM 2014

BRAZILIA - CROAŢIA LIVE CM 2014. Brazilia a câştigat cu 3-1 meciul cu Croaţia, graţie unei duble a lui Neymar şi a unui gol marcat de Oscar, în ultimul minut. Croaţii au deschis scorul în minutul 10, printr-un autogol al lui Marcelo.

12 iun. 2014, 15:19

BRAZILIA – CROAŢIA LIVE CM 2014. Entuziasm şi pe teren şi în tribune la meciul de deschidere a celei de-a 20-a ediţii a Cupei Mondiale. O dată reîntors pe terenurile sud-americane fotbalul părea să-şi fi redescoperit ritmul frenetic, dar această bucuria neastâmpărată a brazilienilor a fost repede pedepsită în meciul de deschidere cu Croaţia.

În minutul 10, într-un moment de aiureală totală, fundaşul Marcelo a reuşit să devină primul brazilian care îşi înscrie un autogol la un Campionat Mondial. Întreaga echipă a Braziliei s-a chinuit să-i repare greşeala şi Neymar a fost cel care a adus egalarea, în minutul 28, după o fază-bijuterie, lucrată de Oscar.

Din păcate, arbitrul japonez Nishimura a făcut diferenţa şi avea să fie decisiv în stabilirea învingătoarei. În minutul 70 el a inventat un penalty pentru gazde, la un duel pentru minge între Lovren şi Fred, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Neymar.

Al treilea gol al meciului, marcat de Oscar, a venit pe un contraatac, pe fondul atacurilor susţinute ale croaţilor care alergau după egalare în careul brazilian, uitând de propria poartă.

Brazilia a câştigat cu 3-1 primul meci de la CM 2014, iar vineri se joacă Mexic – Camerun (ora 19.00), Spania Olanda (ora 22.00) şi Chile – Australia (ora 01.00).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului.

Min. 90 GOOOL Brazilia! Oscar a ţâşnit pe contraatac, după o ocazie a Croaţiei şi l-a învins pe Pletikosa cu un şut din afara careului! Brazilia – Croaţia 3-1!

Min. 88 Neymar, autorul ambelor goluri braziliene,este înlocuit cu Ramires.

Min. 86 Şut Modric, de la aproape 30 de metri, Julio Cesar respinge de lângă bară.

Min. 84 Croaţia marchează, dar golul este anulat pentru fault în atac, la portarul Julio Cesar.

Min. 76 David Luiz are o ocazie monumentală, trimite cu capul puţin pe lângă, în urma unui plonjon superb.

Min. 70 Penalty acordat uşor pentru ţara gazdă, Brazilia, la o intervenţie a lui Lovren, asupra lui Fred. GOOOOOOOOL Neymar, dar Pletikosa a atins mingea cu vârful degetelor. Brazilia – Croaţia 2-1!

Min. 66 Cartonaş galben acordat lui Corluka, pentru fault la Neymar. Lovitura liberă, de la 26 de metri, executată de Dani Alves, trece peste poartă.

Min. 62 Brazilienii fac şi ei prima schimbare, Paulinho i-a cedat locul lui Hernanes.

Min. 61 Croaţii fac prima schimbare a meciului, Kovacic este înlocuit cu Brozovic.

Min. 58 Repriza secundă găseşte cele două echipe mult mai prudente, jocul este mai puţin intens, se aşteaptă greşeala adversarului.

Min. 56 Modric îl găseşte pe Perisic la 25 de metri, dar şutul acestuia cu piciorul stâng trece departe de poartă.

Min. 53 Autogolul marcat de Marcelo, în minutul 10, este primul înscris de Brazilia la un Campionat Mondial. Brazilia a participat la toate cele 20 de ediţii ale turneului final.

Min. 49 Brazilia a comis un singur fault în prima repriză, cel în urma căruia Neymar a luat galben. Raportul faulturilor după primele 45 de minute a fost 8-1 pentru croaţi.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45 Repriza va fi prelungită cu două minute.

Min. 45 Neymar face o fază superbă, intră cu mingea în careu şi trimite cu călcâiul pentru Dani Alves, însă şutul acestuia, din unghi, ocoleşte poarta.

Min. 42 Brazilienii au lovitură liberă de la 23 de metri, dar şutul lui Neymar este deviat de zid în corner.

Min. 32 Brazilienii continuă presiunea la poarta Croaţiei.

Min. 28 GOOOL Brazilia! Oscar s-a descurcat între trei jucători croaţi şi i-a pasat lui Neymar, care a şutat pe jos, lângă bară, fără speranţă pentru Pletikosa! Brazilia – Croaţia 1-1!


Min. 26 Primul cartonaş galben de la CM 2014 îl primeşte Neymar. Jucătorul Barcelonei l-a faultat pe Luka Modric, fotbalului, Real Madrid.

Min. 21 Acţiune superbă a brazilienilor, finalizată cu un şut din afara careului al lui Oscar, respins de lângă bară de Pletikosa.

Min. 18 Presiune a brazilienilor, care atacă în susţinerea frenetică a publicului, dar în afara câtorva cornere elevii lui Scolari nu reuşesc să creeze pericol la poarta croată.

Min. 10 GOOOL Croaţia! Debut catastrofal pentru Brazilia! Marcelo a marcat în poarta proprie, la o centrare pe jos, de pe stânga, trimisă în faţa porţii de Ivica Olic. Brazilia – Croaţia 0-1!

Min. 7 Croaţia are prima mare ocazie! Perisic centrează de pe dreapta, Ivica Olic îl depăşeşte în săritură pe Dani Alves, dar lovitura sa de cap trece puţin pe lângă poarta apărată de Julio Cesar.

Min. 6 Prima acţiune ofensivă a brazilienilor vine în urma unei lovituri libere. David Luiz reia cu capul spre poartă, fără probleme însă pentru portarul Pletikosa.

Min. 2 Croaţii expediază primul şut la poartă, execuţia lui Kovacic trece puţin pe lângă buturile apărate de Julio Cesar.

Min. 1 A început Campionatul Mondial de Fotbal, Croaţia a avut lovitura de începere.

Cele două formaţii sunt pe teren, se intonează imnurile naţionale.

Componenţa formaţiilor:

BRAZILIA: Julio César, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar- Hulk, Neymar, Fred.

CROAŢIA:  Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko – Kovacic, Modric, Vukojevic – Perisic, Olic, Jelavic.

Campionatul Mondial de Fotbal revine în Brazilia după 62 de ani, iar gazdele nu-şi permit să rateze deschiderea. Pentru primul meci, nici că se putea însă un adversar mai arţăgos ca naţionala Croaţiei. De aceste 90 de minute de joc de pe arena Corinthians, din Sao Paulo, depinde enorm evoluţia acestui Campionat Mondial.

Brazilia dispută pentru a patra oară un meci de deschidere la un Campionat Mondial. prima oară s-a întâmplat în 1950, când a învins Mexicul cu 4-0. În 1974, în Germania, a încheiat 0-0 cu Iugoslavia, iar în 1998, în deschiderea CM din Franţa, a învins Scoţia cu 2-1.

Citeşte şi BRAZILIA-CROATIA. Totul despre PRIMUL MECI de la CM 2014

O victorie a Selecao împotriva trupei lui Niko Kovac ar mai îmblânzi furia populară împotriva turneului final, pe când un rezultat negativ sau chiar un egal n-ar face decât să o alimenteze, iar protestele ar putea afecta vizibil buna desfăşurare a competiţiei.

Brazilia şi Croaţia fac parte din grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal, alături de selecţionatele Mexicului şi Camerunului.

Vezi şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PROGRAMUL COMPLET al MECIURILOR de la CM 2014

Citeşte şi BRAZILIA – CROAŢIA. Top 3 surprize ISTORICE consemnate în deschiderea Campionatelor Mondiale VIDEO

Brazilia

Croaţia