BRAZILIA – CROAŢIA. Top 3 surprize ISTORICE consemnate în deschiderea Campionatelor Mondiale VIDEO

BRAZILIA - CROAŢIA este meciul care deschide Campionatul Mondial de Fotbal 2014, gazdele sunt mari favorite la victorie, dar istoria ne arată că de multe ori surprizele şi-au făcut loc în primele partide ale turneelor finale.

12 iun. 2014, 14:19
BRAZILIA – CROAŢIA. Top 3 surprize ISTORICE consemnate în deschiderea Campionatelor Mondiale VIDEO

BRAZILIA – CROAŢIA se joacă joi seara, de la ora 23.00, şi este primul meci de la CM 2014. Statutul de favorită al Braziliei este întărit de părerile specialiştilor, care văd selecţionata cariocas printre principalele pretendente la câştigarea trofeului, însă de multe ori calculele hârtiei nu se potrivesc cu realităţile din teren.

Iată cele mai mari suprize consemnate în istoria turneelor finale:

3. CM 1982, din Spania. Argentina – Belgia 0-1

Argentina venea în Spania din postura de campioană mondială, iar la turneul spaniol se distingea un tânăr în vârstă de 21 de ani, pe nume Diego Armando Maradona. Avea să fie singura pată de culoare a albicelestilor, care piuerdeau neverosimil în faţa belgienilor, care marcau prin Erwin Vandenbergh. A fost singurul gol al meciului şi una dintre cele mai mari surprize din istoria CM.

2. CM 2002, din Coreea de Sud şi Japonia. Franţa – Senegal 0-1

Din lotul de 23 de jucători ai Senegalului, nu mai puţini de 21 jucau în campionatul Franţei, însă victoria africanilor împotriva cocoşilor, la Mondialul asiatic, rămâne una dintre cele mai mari surprize din istoria CM.

1. CM 1990, din Italia. Argentina – Camerun 0-1

A fost cea mai mare surpriză consemnată în deschiderea turneelor finale. Argentina, campioană mondială en-titre, îi avea în rândurile sale pe Maradona, Caniggia, Burruchaga sau Sensini, dar cu toate acestea era învinsă în deschidere, de Camerun. François Oman Biyik a fost cel care a marcat singurul gol al meciului, iar camerunezii au câştigat, deşi au terminat partida cu doi oameni mai puţini pe teren, ambii eliminaţi.

Citeşte şi LIVE VIDEO BRAZILIA CROAŢIA: A început balul la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014