Brazilia: Doi apropiaţi ai fostului portar de la Flamengo, condamnaţi pentru omor

"Macarrao", un prieten al fostului portar al echipei Flamengo Bruno, şi fosta lui soţie au fost condamnaţi, vineri, la pedepse cu închisoarea pentru uciderea unei amante a fotbalistului, în timp ce procesul jucătorului a fost amânat pentru martie 2013, informează AFP.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 11:42
Brazilia: Doi apropiaţi ai fostului portar de la Flamengo, condamnaţi pentru omor

„A fost o execuţie planificată meticulos şi care a lăsat un copil orfan”, a declarat judecătoarea Marixa Fabiane Lopes la citirea sentinţei.

Luiz Ferreira Romão, alias „Macarrao”, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor calificat, sechestrarea şi reţinerea Elizei Samudio, fosta amantă a lui Bruno, în vârstă de 25 de ani, răpită alături de fiul ei Bruninho, atunci în vârstă de patru luni.

Fernanda Gomes de Castro a fost condamnată la închisoare în regim de semilibertate pentru sechestrarea şi reţinerea Elizei Samudio.

Joi, Macarrao a recunoscut că Bruno a ordonat uciderea fostei sale amante, adăugând că el a dus-o pe tanără într-un loc în care i-a cerut fotbalistul.

Potrivit unor martori, Eliza ar fi fost ucisă într-o locuinţă a lui Bruno de la Esmeralda (Belo Horizonte), dar cadavrul ei nu a fost găsit niciodată. Anchetatorii susţin că ea ar fi fost devorată de câini.

Parchetul se bazează pe ancheta poliţiei şi mărturia vărului lui Bruno, minor în vremea faptelor: acesta susţine că Eliza a fost ucisă la 10 iunie 2010, la şase zile după ce a fost răpită.

Bruno Fernandes das Dores de Souza, alias „Bruno”, în vârstă de 27 de ani, este acuzat că ar fi responsabil de dispariţia, în iunie 2010, a Elizei Samudio (25 de ani), mama unui copil de patru luni în acea vreme. Eliza cerea în justiţie un test ADN pentru a dovedi paternitatea lui Bruno, deja căsătorit. El este considerat „autorul material şi instigatorul” crimei de către poliţie.

În decembrie 2010, justiţia statului Rio l-a condamnat pe Bruno la patru ani şi jumătate de închisoare pentru că a răpit-o pe Eliza, a pălmuit-o şi a forţat-o să bea o substanţă ce putea să-i provoace avortul. Fostul fotbalist a efectuat deja doi ani şi patru luni de închisoare în cadrul acestei pedepse, la penitenciarul de maximă securitate de la Contagem.

Fostul fotbalist va fi audiat în martie, aceasta decizie fiind luată pentru a-i oferi timp noului său avocat să se familiarizeze cu dosarul.