Brazilianul Breno, ziua antrenor la Bayern Munchen, seara un deţinut de rând

Fotbalistul brazilian Breno, aflat în închisoare în urma unei condamnări pe care a primit-o anul trecut, va lucra ca antrenor secund la echipa de tineret a clubului Bayern Munchen, urmând ca seara să se întoarcă în spatele gratiilor.

19 aug. 2013, 12:49
Brazilianul Breno, ziua antrenor la Bayern Munchen, seara un deţinut de rând

Fostul fundaş al lui Bayern, în vârstă de 23 ani, era considerat un mare talent înainte de a se confrunta cu o serie de accidentări, urmată de condamnarea la 3 ani şi 9 luni de închisoare, după ce şi-a incendiat vila închiriată din Munchen, informează Agerpres.

„Cele 13 luni petrecute în închisoare au fost grele. M-am schimbat ca persoană şi am învăţat multe acolo. Sunt fericit că Bayern mi-a oferit această şansă”, a precizat fotbalistul brazilian în cursul unei conferinţe de presă, la care a fost prezent şi preşedintele clubului Bayern, Uli Hoeness.

Breno va lucra cinci ore pe zi, ca secund al formaţiei Under 23 a grupării bavareze, urmând să se întoarcă la închisoare în fiecare după-amiază.

„Breno este un membru al marii familii a lui Bayern, care a avut la un moment dat probleme. Acum există o rază de speranţă şi dorim să i-o oferim”, a declarat la rândul său Uli Hoeness.

Fundaşul brazilian va părăsi mai mult ca sigur Germania după efectuarea pedepsei, sperând într-o eliberare anticipată, în 2014.

Achiziţionat de Bayern în 2008, de la FC Sao Paulo, în schimbul sumei de 12 milioane euro, Breno nu a reuşit să se impună în echipa bavareză. Împrumutat la FC Nurnberg, în 2010, Breno s-a confruntat cu o accidentare serioasă la ligamente, înainte de a reveni la gruparea de pe Allianz Arena.

Fostul internaţional brazilian de tineret a fost arestat în 2011, după ce luxoasa sa vilă închiriată a ars, în timp ce fotbalistul era acasă, refăcându-se după o accidentare. El a fost ulterior condamnat pentru incendiere. Familia jucătorului nu era acasă în momentul respectiv şi nu au existat răniţi sau victime.